00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באלגן במטבח

עוגת קצפת וניל עם אגוזי לוז מקורמלים-חגיגה של ממש

 

 

זוהי עוגת קרם וניל  קפה עם אגוזי לוז מקורמלים (קרוקאנט)  וקרמל.

את העוגה הנ"ל הגיתי לכבוד יום הולדתה של ביתי . האוהבת מאוד אגוזים.

החומרים לעוגה בקוטר של  22 ס"מ.

החומרים;

4 ביצים מופרדות.

100 גרם סוכר.

1 שקית שקית וניל.או כפית תמצית וניל.

120 גרם קמח.

1/4 כוס שמן.

1 כפית נס-קפה.

50 גרם אגוזי לוז  אפויים וטחונים.

אופן ההכנה;

לרפד תבנית אפיה 22 ס"מ  בנייר אפייה.

לחמם תנור לחום בינוני 160 מעלות.

בקערת המקסר  לשים את החלבונים להתחיל להקציף במהירות גבוה. ואז להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת הסוכר וניל..

להמשיך להקציף עד אשר הקצף תפוח ויציב.

להוסיף תוך כדי הקצפה את החלמונים להמשיך להקציף עוד דקה .

להוסיף בטפטוף את השמן. ולהבליעה תוך כדי הקצפה עוד דקה. לכבות.

להוסיף בעטיפה את החומרים היבשים. אגוזי הלוז הקמח ואבקת נס-הקפה.

לאפות בערך 25-35 דקות עד אשר העוגה  זהובה וקפיצית למגע. ולקרר.

לאגוזי לוז מקורמלים קרוקנט.

מי שרוצה יכול להשיג אגוזי לוז מקורמלים בחנויות . הם נקראים ברס.

להכין תבנית או מגש מרופדת בנייר אפייה.

100 גרם אגוזי לוז אפויים

(ניתן לאפות בתנור כ-5-7 דקות בחום בינוני להזהר מחריכה)

לשים בקלחת 100 גרם סוכר בהדרגה. כל פעם לחכות שהסוכר נמס ואז להוסיף עוד קצת. לערבב כל הזמן 

עד שמתקבל גוון קרמל יפה.ללא גושים.

להוסיף 25 גרם חמאה ולערבב היטב עד שהחמאה ניטמעת  בקרמל. להוסיף את האגוזים ולערבב כחצי דקה.

ולשפוך את העיסה על המגש שמרופד בנייר אפייה. לשטח כמה שניתן עם כף עץ. להמתין  שהאגוזים יתקררו.

(להשאיר קצת מהקרמל בתוך הקלחת בערך 2 כפיות. להוסיף כף מים ובאש קטנה לערבב עד אשר מתקבל רוטב קרמל לקישוט העוגה בסוף).

 

ריסוק האגוזים המקורמלים.

לשבור את האגוזים לקבוצות(להשאיר 2-3 קבוצות של  3 אגוזים דבוקים ביחד לקישוט העוגה בסוף).

להכניס לשקית סנביצים כפולה חצי מכמות האגוזים. ובעזרת פטיש שניצלים או. (צנצנת נס-קפה) לשבור את האגוזים 

לשבבים קטנים.ואחר -כך לשבור את כל כמות האגוזים.

לקרם וניל;

1 מכל שמנת מתוקה להקצפה. קרה מאוד

1 כוס חלב.

1. שקית אינסטנט פודינג וניל.

--------------------------------------------------

להקציף במקסר לקצפת יציבה.

לסירופ קפה ברנדי;

1 כוס מים מינרלים. 1/3 כוס סוכר. 2 כפות ברנדי. או ליקר קפה או ליקר שוקולד. 1כפית נס -קפה לערבב הכל ביחד עד אשר הסוכר נמס.

הרכבת העוגה;

לחתוך את הטורט ל-2.

לשים במגש טורט אחד  ולהרטיב אותו בסירופ הברנדי - בעזרת מברשת.  

למרוח וליישר חצי מכמות קרם הוניל. לפזר מעל הקרם חצי מכמות האגוזים המקורמלים.

לשים מעל את חצי הטורט השני. להרטיב בסירופ. למרוח מעל ובדפנות את הקרם הנותר.ולפזר מלמעלה את האגוזים המקורמלים..

ניתן לקשט עם זילוף קרמל מלעלה שהכנו מקודם.

(את הדפנות קישטתי בקוקוס קלוי- במחבת קולים קוקוס תוך כדי עירבוב. עד אשר הוא מזהיב).

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קוביית Facebook Like
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באלגן במטבח אלא אם צויין אחרת