00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מאפה ממולא בשר, פטריות וביצה קשה

מאפה ממולא בשר זה אחד המאפים שאני אוהב להגיש, אני לא מגלה לאף אחד מה יש בפנים וכשנחתכת החתיכה הראשונה כולם מופתעים! פשוט, כייף של מאפה.

היתרון הגדול שהמאפה הזה כל כך פשוט והתוצאה כל כך טובה!

השילוב של ביצה קשה ביחד עם בשר טחון (שילוב המוכר בדרך כלל באמפנדס), בעיניי משגע!

אפשר להוסיף למלית הבסיסית שכתובה במתכון עוד פרודוקטים לפי הדימיון שלכם לדוגמא אני נוהג לעיתים להוסיף: תירס מתוק, פרוסות זיתים, גמבה קלויה ועוד....

מצרכים:

בצק פילאס

500 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות גסות

3 ביצים קשות חתוכות לקוביות

כף פפריקה מתוקה

3 כפות קטשופ 

רבע כוס פירורי לחם

שמן לטיגון

מלח ופלפל לפי טעם

ביצה טרופה

שומשום או קצח

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר ומפרקים אותו תוך כדי טיגון וסגירה.

לאחר שהבשר נסגר מוסיפים את התבלינים והקטשופ ומערבבים.

מוסיפים את הפטרוזיליה והפטריות ומערבבים עוד 2 דקות.

מוציאים לקערה ומוסיפים את הביצים הקשות ופירורי הלחם ומערבבים.

משמנים תבנית אינליש קייק ופורסים את הבצק על כל הדפנות ומחוררים בעזרת מזלג את הבצק שבתחתית.

מכניסים את המילוי, סוגרים את הבצק וחותכים את השארית (דואגים שהמילוי "לכוד" בתוך הבצק).

עם מברשת מורחים את החלק העליון בביצה ומפזרים שומשום או קצח (או שניהם)...

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 40-50 דקות.

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת