00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באלגן במטבח

סושי נהדר במילוי אורז ירקות וסלומון מעושן

זהו מתכון לסושי קל הכנה; ממולא עם אורז מבושל עם חומץ אורז ירקות. ובמקום דג נא. שמתי סלומון מעושן יוצא -מעדן. 

החומרים ל-6 גלילות סושי;

1 שקית אצות נורי.

 

2.2/3 (שניים ו-2/3 כוסות)כוסות אורז עגול.

3.5 כוסות מים מינרלים.

 

לתחמיץ;

10 כפות חומץ אורז יפני.

3 כפות סוכר.

קצת יותר מחצי כפית מלח.

------------------------------------------

לשים בסיר קטן את כל חומרי התחמיץ על אש בינונית. לערבב עד אשר הסוכר נמס. ולהוריד מן האש.(לא להרתיח.)

-----------------------------------------

 

לירקות;

מלפפון ירוק חתוך לרצועות.(להוציא לו את הגרעינים).

גזר חתוך לרצועות.

(אפשר גם אבוקדו. וגם אספרגוס חלוט)

150 גרם סלמון נורבגי מעושן. (להשיג בכל סופר)

 

אופן הכנת האורז;

לשטוף את האורז במי ברז  כמה פעמים עד אשר מי האורז צלולים.

לשים את האורז בסיר ולהוסיף אליו את 3.5 כוסות מים המינרלים. להשאיר את האורז מושרה במים  כך לחצי שעה.

לאחר מכן לבשל על אש בינונית עד רתיחה. להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה כ- 1/4 שעה של אידוי. להוריד מן האש.

ולהשאיר כך עוד רבע שעה.

לשפוך את כל האורז לקערה גדולה. 

ולשפוך עליו את תחמיץ החומץ. לערבב היטב. ולתת  לעיסה להתקרר. מדי פעם לערבב קצת.-עד קירור מוחלט של האורז.

 

אופן הרכבת הסושי; (להכין קערת מים לטבילת הידיים).

לקחת מחצלת במבוק ולשים אותה על שולחן העבודה. לשים על המחצלת אצת נורי כשהצד המבריק שלה כלפי מטה.

לקחת חופן אורז מוכן. ובעזרת ידיים טבולות במים. לשטח את האורז בצורה אחידה על האצה .

לסדר בקצה האצה 1 מקל מלפפון ירוק 1 מקל גזר. (ועוד ירק  לבחירתכם אם תרצו) לשים גם רצועת סלומון מעושן.

עכשיו- להתחיל להרים את הבמבוק על קצה האצה ולהתחיל לגלגל את רולדת האצה מהודקת (כמו רולדת קצפת).

לסיים עם הידוק הבמבוק מעל הרולדה. 

זהו הסושי מוכן. לאכול במקום. ולאכסן מקסימום ליום במקרר (מפני שהאצה סופגת לחות מהאורז ונרטבת).

אורז מבושל מעורבב עם תחמיץ החומץ היפני.

 

חופן אורז מונח על האצה.

האורז שטוח על האצה בצורה אחידה.

רצועות מלפפון וגזר וסלומון נורבגי מעושן מונח בקצה האצה.

התחלת הגלגול

המשך הגלגול כשהבמבוק מונח מכל הרולדה ומהדק אותה.

סיום הגלגול

סיום הגלגול.

והנה רולדת הסושי.

מראה לאחר חיתוך  הסושי למנות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית Facebook Like
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באלגן במטבח אלא אם צויין אחרת