00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

ירקות במיקרו עם שאריות עוף

ישנם ימים שממש לא מחשק להיכנס למטבח ולבשל, מאידך לא מתחשק לאכול "אוכל מאתמול". פעמים רבות צריך מעט דמיון ולאלתר מנה חדשה וטעימה מה עוד שאני לא מרגישה נוח "לזרוק אוכל" .  יום ראשון האחרון היה יום כזה- היה מעונן ואביך ודי מדוכדך ביחוד אחרי שבת שימשית ויפה. במקרר מצאתי כרע עוף משבת, 1/2 שקית לקט ירקות ומיקרוגל  - ויש ארוחה נהדרת

 

משבת

 

מתכון מסודר (כמעט)

- כרע עוף או כל שארית עוף במשקל של כ- 200 גר' להפריד את העצמות ולחתוך את העוף לרצועות גסות.  

- 1/2 שקית לקט ירקות - להפשיר במיקרו לפי ההוראות שעל השקית. ולסנן אם נותרו נוזלים, להוסיף:

   כף אבקת מרק בצל

   מלח פלפל שחור

   1 כף סויה

- להחזיר למיקרוגל לחמש דקות.

- להקפיץ את חתיכות העוף בכפית שמן

- לערבב עם הירקות.

- להגיש.

 

הערות

1. אפשר להשתמש גם  ב- 200 גר' חזה עוף מופשר, - למרוח בתבלינים:: מלח,, פלפל שחור, פפריקה,  1/2 כפית קארי או כל ואריאציה שאוהבים.למרוח מחבת טפלון בכפית שמן ולטגן את חזה העוף לחתוך לרצועות לערבב עם הירקות

2. אפשר להשתמש בשאריות של צלי בקר חתוך לרצועות, קציצות חתוכות לרבעים וכל סוג של שאריות בשר. 

3. יש מספר סוגי לקט שבהם יש ריכוז גדול של אפונה ותירס  אני הערכתי כוס ירקות שכזו ב- 1/2 נק'

 

 

נקודות

200 גר' חזה עוף /כרע עוף = 6 נק'

1 כוס לקט ירקות = 1/2 נק'

כפית שמן = 1 נק'

1 כף סויה = 1 נק'

1 כף אבקת מרק בצל = 1

סה"כ = 91/2 נק'

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת