00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

באלגן במטבח

פיתות נהדרות במחבת עם שמן זית ורוזמרין.

 

 
פורסם ב-14 בדצמבר 2013, 21:49 במדור מתכונים
 
 

 

לחם כפרי טעים ביותר -עם תוספות של שמן זית ורוזמרין המעניק טעם ארומתי מיוחד ללחם. הלחם אפוי במחבת גריל חשמלית המעניקה לו טעם וארומה נהדרת.

הוא קל מאוד להכנה. (אפשר גם להכין  במחבת עם מכסה.)אבל המאפה יצא קצת פחות יפה.

ניתן לערבב ידנית בקערה גדולה כמו שהכנתי. זה ממש קל מפני שהבצק מאוד רך ונשפך.

וכאשר נתקעים בבית בלי לחם זה הפתרון הכי טוב. וכמובן צריך להחזיק במזווה גם קמח וגם שמרים יבשים.

החומרים ל- 12 מאפים;

1 ק"ג קמח.

50 גרם שמרים טריים קובייה אחת.-(הכי טוב) או 2 כפות שמרים יבשים.

3 כפיות סוכר.

2 כפיות מלח

3 כפות שמן זית

3-4 כוסות מים פושרים.

קצת מלח גס או דק לפיזור על המאפה

קצת עלי רוזמרין לפיזור

וקצת שמן זית מעל המאפה.

אופן ההכנה;

בקערה גדולה לשים את השמרים הטריים ולפורר אותם ידנית. לשפוך מעל את הקמח. 

מעל הקמח לשים את הסוכר והמלח ושמן הזית.ולהתחיל להוסיף 5 .3 כוסות מים וללוש לבצק מאוד דביק ונשפך עם יש צורך מוסיפים את יתרת

חצי כוס המים.

ללוש בערך 2 דקות לבצק חלק אך דביק ונשפך. חייבים בשביל .- המרקם הסופי של המאפה. לשמן מלמעלה עם קצת שמן זית ולכסות בניילון נצמד עד אשר הבצק מכפיל 

את נפחו. כאשר הבצק תפח לחבוט בו איזה דקה תוך כדי לישה . לכסות שוב בניילון נצמד ולהתפיח שוב. הפעם הבצק יתפח מהר. וכאשר הבצק תפח שוב לחבוט בו תוך כדי 

לישה של דקה. לכסות ולהתפיח שוב. (הפעולה של ההתפחה פעמיים החבטה והלישה תורמת לבצק את המרקם הנהדר שלו.

לא לפחד מן התפיחה והחבטה פעמיים התהליך לוקח זמן קצר  ומאוד קל הכנה. מפני שהבצק רך מאוד .

לשפוך את הבצק על שולחן עבודה -מקומח היטב.  לחלק את הבצק ל-12 חלקים הכי נוח בעזרת קלף פלסטיק. לתת לבצק קצת צורה עגולה לא ללוש אותו ולא להוריד נפח כל חתיכה לשים על משטח מקומח. ובעזרת קצות האצבעות לשטח אותה לעובי בערך 1 ס"מ . ולעשות גומות על כל בצק בעזרת האצבעות. (לא חייבים ליצור מאפים ממש עגולים) המשך למטה..  

על כל בצק לטפטף בערך 1 כפית שמן זית לפזר מעט גרגירי מלח גס. אם אין אז מלח דק. 

ולפזר קצת עלי רוזמרין. לתת לבצק לתפוח. זה לוקח די מהר.

לחמם על האש את הבסיס של מחבת הגריל. ובמקביל לחמם בחשמל  את המכסה עם הגריל.

להרים את הבצק בעזרת אצבעות מקומחות קצת . להניח בזהירות בתוך המחבת שעל הגז. ולכסות במכסה עם הגריל. האפייה נעשית די מהר.זהירות לא לחרוך 

מלמעלה את המאפה. (החלק העליון מאוד חם ועלול לחרוך את המאפה).

מי שאין לא מחבת חשמלית יכול לאפות במחבת רגילה עם מכסה ופשוט להפוך את המאפה לאפיית הצד העליון.

או אפשר במחבת  בגז לאפות את החלק התחתון  של הלחם. וכאשר הוא קיבל למטה קצת צבע עם קצת פסים חומים להעביר לתנור עם גריל עליון לקבלת צבע

ואפקט וטעם של מחבת הגריל.

 

הלחם במחבת החשמלית. זהירות לא לחרוך.

בצק רך מאוד ונשפך

בצק שהכפיל את נפחו

בצק רך מאוד אחרי שנחבט ו-לשתי אותו כדקה.

בצק שנחלק על השולחן לא בדיוק צורות עגולות לא חייבים.

 

בצק על השולחן עם שמן זית רוזמרין ומלח

הבצק נאפה במחבת החשמלית. שנותנת לו את הטעם והארומה הנפלאים.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית Facebook Like
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל באלגן במטבח אלא אם צויין אחרת