00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

ריבועי גרנולה אפויים עם שכבת ריבה

לרגל הצטרפותי לקהילת שופרסטאר שמחתי לקבל השבוע שובר טעים ובריא במיוחד למוצרים שכללו: "גרנולה עם אגוזים, שקדים וגרעינים", מוזלי, סילאן ו"פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה"  של מותג הבית "שופרסל". חייבת לשבח לטובה במיוחד את הגרנולה עם האגוזים, שמכילה אגוזים ושקדים שלמים, ופתיתי שיבולת השועל שבגרנולה זו היו קריספיים וטעימים. לצערי כל הקופסא חוסלה במהירות שיא על ידי בני הבית, שחלקם אפילו לא אוהבים שיבולת שועל - אבל התלהבו מהמוצר הזה. 

אני החלטתי דווקא להכין עוגיות שיבולת שועל עם טוויסט. המתכון להלן הינו מפתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה של שופרסל. מדובר בריבועים טעימים ומתוקים, היכולים להיות נשנוש נפלא שגם בריא ליד כוס תה או קפה.

הכמויות פה הינו לתבנית קטנה (כמו של טוסטר אובן) - רצוי להגדיל כמויות.

המצרכים:

125 גר' חמאה

1/3 כוס סוכר רגיל

2 כפות גדושות דבש

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

1/2 כוס קמח

3/4 כוס "פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה" של שופרסל

1/4 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

1 כפית קינמון

חופן צימוקים שחורים/ אוכמניות מיובשות/ חמוציות מיובשות (אני שילבתי אוכמניות וחמוציות)

חופן אגוזים קצוצים

1/2 חב' שוקולד לבן קצוץ לחתיכות קטנות-בינוניות

ריבה למריחה, אפשר תות/ פירות יער או כל ריבה אחרת שתתאים לדעתכם

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר חמאה + סוכר + דבש ומערבלים לתערובת אוורירית והומוגנית.

2. מוסיפים את תמצית הוניל והביצה ומערבלים שוב, לתערובת אחידה.

3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה, מלח וקינמון. מוסיפים לתערובת החמאה ומערבלים שוב להבלעה.

4. מוסיפים בבת אחת את שיבולת השועל, הצימוקים/ חמוציות/ אוכמניות, האגוזים והשוקולד הלבן  ומקפלים ידנית בעזרת כף לתערובת הומוגנית.

5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, שמים קצת יותר מחצי מתערובת הבצק, משטחים ומהדקים לתחתית אחידה וישרה. מעל מורחים ריבה כך שתכסה את כל התחתית. מעל הריבה מניחים את שארית הבצק - רצוי לשטח אותו בנפרד ואז לשים מעל הריבה, בכדי לא ליצור בלאגן.

6. אופים כחצי שעה בחום 180 מעלות עד להשחמה יפה בצדדים, המרכז צריך להזהיב אבל להישאר עדיין רך.

 

בתאבון ....

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת