44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

פתיתים פלוס של אוסם - פתיתים שילדים אוהבים עם פלוס תזונתי-פלוס סדנת פתיתים מפתיעה.

פתיתים פלוס של אוסם - פתיתים שילדים אוהבים עם פלוס...

אין בית בישראל שלא גדלו בו על פתיתים, מקום המדינה ,בן גוריון דרש תחליף לאורז  וקיבל את הפתיתים של אוסם.

פתיתים נקראים בעולם "קוסקוס ישראלי", אנחנו גדלנו וגידלנו ילדים על פתיתים של אוסם. 

במשך שנים שינה והוסיף צורות אך לא את המתכון המקורי, קוסקוס, כוכבים, לבבות , תוספות שונות בצל,אטריות ואפילו פתיתים ב 3 צבעים!

אולם מאז שהומצאו הפתיתים לא נעשה גיוון במתכון עד...היום שהגיעה סדרת הפתיתים פלוס והכניסה בצורה יחודית עוד לבצק הפתיתים רכיבים שילדים אוהבים, כמו גזר ועגבניה , וגם פתיתים עם בורגול וחיטה מלאה. וכמובן הוכנס פלוס תזונתי -ערך תזונתי מתבקש.

אל תטעו, ילדים כבר ניסו ואהבו, זה התחיל עם ילדי העובדים של אוסם והמשיך למעגל ילדים רחב יותר. אז אם אתם לא מוצאים פתיתים ירוקים או פתיתים שעשויים רק חיטה מלאה, זה כי הילדים החליטו מה טעים להם ומה לא..

אנחנו עשינו הכרות עם סדרת הפתיתים פלוס של אוסם בסדנת פתיתים מדליקה שנערכה בניופאן גורמה במתחם מנדרין -לא תאמינו אילו מתכונים צבעוניים וטעימים אפשר ליצור מפתיתים פלוס.

 

הסדנה כבר מתחילה, סינר יש,  מתכונים יש, ים של מצרכים יש, ופתיתים פלוס של אוסם-בטח שיש.

לפני כן תרשו לי מצגת חמודה על "פתיתים" הסיפור נמלא..

 

אהה, אז בן גוריון אחראי גם לפתיתים שלנו..

"קוסקוס ישראלי" 

גלגוליה של שקית "פתיתים"

ולסדרת הפתיתים החדשה - פתיתים פלוס- פלוס תוספות, פלוס ערכים תזונתיים ,פלוס טעם שילדים אוהבים , פלוס רק דברים טובים!

פלוס ירקות, פלוס בורגול, פלוס חיטה מלאה.

עכשיו כשאנחנו כבר מכירים, בואו נראה איך משלבים אותם במטבח שלנו , שיצאו הכי טעימים שיש.

נקצצו כאן שלל צרורות של ירק טרי, קישואים, ארטישוק ירושלמי, תותים לקינוח מדליק, תפוחים, כרוב סגול אפרסמונים..

הכנו מרק ארטישוק ירושלמי  (בטטה קסביה ככה אני מכירה אותו) ופתיתים נהדר.

סלט כרוב סגול עם אפרסמונים ופתיתים 

סלט כרוב סגול - מתכון

גיל צוקרמן השף הנחה את הסדנה בחינניות כובשת, דילג ממתכון למתכון ונתן לנו טיפים נהדרים, ידעתם שגרידת לימון או תפוז בתוך בקבוקון של שמן קנולה יכול להעיף לשמיים כל סלט פשוט- אימצתי..

תשתמשו בהרבה ירק טרי קצוץ, שימו מיץ תפוזים במקום מים בפתיתים. תבדקו בכל שלב את הבישול על הגז.

סלט עגבניות שרי נהדר עם פתיתים נענע ובצל סגול. התענגנו גם על פילה דניס צרוב ופירה קישואים ופתיתים.

לסיום קינוח פילו עם תפוחים מקורמלים ופתיתים "כן, פתיתים" עם קרם שמנת ותותים ליד-אליפות

ל-4 מנות פילו מופלאות

מקרמלים תפוחים

5 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות (600 גרם)

1 כוס פתיתים פלוס חיטה מלאה מבושלים

3 כפות סוכר

כוס+ כף מים (120 מ"ל)

קרם של תותים 

250 גרם תותים

2 כפות סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות בלסמי

150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

 

3 דפי פילו

2 כפות חמאה מומסת= 30 גרם חמאה.

 

איך מכינים

קרמול התפוחים: מחממים מים וסוכר במחבת עד לקבלת קרמל שצבעו חום בהיר.

מוסיפים את התפוחים והפתיתים פלוס חיטה מלאה ומקפיציםעד שהתפוחים מתקרמלים

קרם התותים: מבשלים את התותים  עם הסוכר, מים והבלסמי על אש גבוהה כ 10 דק'.

טוחנים בבלנדר  למרקם אחיד ומצננים
מקציפים את השמנת לקרם יציב ומוסיפים את מחית התותים בתנועות קיפול אל תוך השמנת המוקצפת.

הפילו:

מפרידים את עלי הפילו ומורחים חמאה מומסת.

מניחים את דפי הפילו אחד על השני.

חותכים לריבועים ומניחים בתוך תבנית אפייה עמוקה (תבנית שקעים)

. מוסיפים את התפוחים והפתיתים המקורמלים ואופים בטמפרטורה של  160 מעלות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור,מצננים ומסדרים בצלחת את המאפה וליד הר קטן של קרם שמנת תות.

בתאבון

 

לסרטון מקסים של פתיתים פלוס לחצו כאן

6-7 ש"ח מחיר מומלץ- משיגים ברשתות השיווק.

כשר -כשרות בד"צ העדה החרדית 

תהנו!!!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,306
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת