00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

כנען שמן זית פרימיום

 


 

 

האם טעמתם כבר את "כנען" - שמן זית פרימיום, כתית מעולה מהמסיק החדש? המורכב מבלנד של שני זנים: ברנע ופיקואל שנמסקו בכרמים מובחרים? 

כנען  של זיתא נחשב מזה שנים לעילית שמני הזית בישראל.  מאז שהושק לראשונה בשנת 1992' קצר שבחים ופרסים בינלאומיים בתחרויות הנחשבות בעולם. 

 

 

כנען שמן זית עטור פרסים, בעל טעם פירותי מעודן

בכבישה קרה
חמיצות מירבית 0.5%
750 מ"ל | 250 מ"ל

  

חריפות 2 מרירות 1 פירותיות 4

(1חלש-5 חזק)

 

 

נתחיל מהמתכון: חמאת שמן זית, טימין ואגוזים 

מתוך סדנת "בישול בריא" עם ד"ר רני פולק


למריחה בכריך מתחת לגבינות או פסטרמה

חומרים (8 מנות):
1/2 כוס טימין קצוץ
1/2 כוס אגוזי מלך לא קלויים
4 כפות שמן זית זיתא כתית מעולה
1/4 כפית מלח ים אטלנטי גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים עד לקבלת מרקם של משחה.
שמים בצנצנת סגורה במקרר ושומרים עד שלושה שבועות

 

 

זו אינו המפגש הראשון שלי עם משפחת  

אני יודעת מקרוב שבזיתא, שמן זית הוא הרבה יותר מעוד מרכיב במתכון. הוא גם חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינארית הישראלית והים תיכונית, צובע בארומה המיוחדת שלו כל מנה: מנגיעה בסלט ירקות טריים ועד בסיס לתבשיל קדירה מאדים, מעיטור ארוחה חלבית קלילה ועד השראה לסעודה בשרית לוהטת.

 

קרפציו ארטישוק בשמן זית

חומרים:
6 ארטישוקים חלוטים במי מלח ולימון, מצוננים ומקולפים.
4 כפות שמן זית כתית מעולה זיתא
2 כפות רוטב סויה איכותי
כפית מלח גס

אופן ההכנה:
מנקים את לב הארטישוק משערות.
פורסים בעזרת סכין חדה מאד לפרוסות דקיקות (בסגנון קרפצ'יו) ומשטחים על צלחת הגשה.
זורים מעל מלח גס ויוצקים שמן זית מעל פרוסות הארטישוק ומסביבן. יוצקים מעל את רוטב הסויה.
מגישים בטמפרטורת החד

שמן הזית  הוא גם סיפור של אנשים: החולמים והמגשימים, החקלאים והטועמים, המוסקים והיזמים, כל אלה שהכבוד שלהם ליצירה המשותפת מאפשרים לשמן הזית שלנו להפוך מקור גאווה גלילית וישראלית. 

 

כנען הוא שמן מסדרת פרימיום,  שמן זית כתית מעולה..  "זיתא כנען" הנו שמן זית כתית מעולה, בכבישה קרה, המיוצר מבלנד מיוחד של זני פיקואל  וברנע ובעל רמת חמיצות מירבית של 0.5%. השמן מאופיין בניחוחות פירותיים ובארומה עשבונית משובחת. טעמו המאוזן משלב רמזים של חריפות ומרירות המביאים לסיומת מענגת במיוחד. מומלץ למזיגה על פסטה, גבינות, לחם חם וכל סלט שתרצו. 

מתוך ההתנסות המשפחתית שלי: לשמן זית כנען של זיתא יש טעם מעודן, ההופך אותו לשמן זית מועדף גם בשל היותו בריא 

במטבח שלי הוא פריט חובה . 

את "זיתא כנען" ניתן להשיג ברשתות השיווק במחיר של 45 ש"ח ל- 750 מ"ל.

בתאבון. 

 

 

 

גילוי נאות: את השמן קבלתי להתנסות: תודה לשטרן אריאלי  תודה לזיתא  

 

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת