00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

סלט קייל, גבינה, חמוציות ואגוזים

22/01/2014

קייל, המכונה גם כרוב על, מגיע בצורת עלים ירוקים גדולים, שאפשר להכין אותם במגוון צורות - טרי בסלט, מאודה, מוקפץ, בפשטידה, במרק וכצ`יפס. אני שומעת עליו כבר שנים, ושמחתי למצוא אותו השבוע בסופר.

חומרים:

3 עלי קייל גדולים

100 גר` גבינה בולגרית כבשים חתוכה לקוביות 

1/4 כוס חמוציות

1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים לגודל של החמוציות

לרוטב:

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1/2 שן שום

1/4 כפית סומאק

מלח ופלפל

לזרייה: 1 כפית קצח 

הכנה: 

שמים בקערה את הקייל, הגבינה, החמוציות והאגוזים ומערבבים.

שמים בצנצנת את חומרי הרוטב, מערבבים היטב ושופכים על הסלט. 

זורים את הקצח, מערבבים ומגישים. 

גיוונים ותוספות: 

אפשר להחליף את הגבינה בגבינת פטה או בולגרית מחלב בקר, את החמוציות בצימוקים ואת האגוזים באגוזי מלך (ואת הקייל בעלים אחרים, אבל אז זה לא יהיה סלט קייל). 

אז מה יש בסלט? 

קייל, שמשתייך למשפחת המצליבים, כמו כרוב, כרובית, ברוקולי ומנגולד, מלא כמוהם בכל טוב. נוגדי חימצון כמו לוטאין וזנקסטין, שחשובים לעיניים, וכן ויטמין C. ויטמינים אחרים כמו חומצה פולית, ויטמין A שמחזק את מערכת החיסון וטוב לעיניים, ו-ויטמין K שטוב לקרישה (בכוס אחת של קייל יש 130% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין K, ולכן אנשים שלוקחים קומדין צריכים להיוועץ ברופא/דיאטנית לפני אכילתו). יש בו גם מינרלים חשובים, כמו ברזל, אבץ ומגנזיום וכן סיבים תזונתיים המסייעים בעיכול. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת