00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מזון למחשבה

קוד חופשי

מוצרי המזון בעלי "תווי הבריאות"

בשנים האחרונות משרד הבריאות פועל בתחום של קידום הבריאות,תזונה נכונה,ואורח חיים בריא.על כן יצרני מזון רבים הצטרפו לטרנד החדש ומסמנים את מוצריהם ב-"תווי תקן בריאים".הסימון הוא חלק ממודעות הציבור לשמירה על תזונה נכונה כחלק מאורח חיים בריא.יצרני המזון עומדים בקריטריונים מחמירים של איכות ובקרה של משרד הבריאות.כחלק מהמגמה יצרני המזון מחוייבים בסימונים ברורים של רכיבי המוצרים על גבי האריזות.

לאילו מוצרים יש את תו הבריאות? ומה מחייב כל תו?

תו ללא סוכר וגלוטן ניתן למוצרי מזון אשר אינם מכילים גלוטן וסוכר המוצרים הנושאים את התו מאושרים ומומלצים לאורך חיים בריא ותזונה נכונה.תו אברהמסון למוצרים ללא גלוטן וסוכר ניתן עד כה לכ- 400 מוצרים. התו ניתן למוצר ספציפי ולא לחברה המייצרת את מוצריה.

אילו תנאים נבדקים לקבלת התו?

למוצר תעודת כשרות בתוקף,ובעל רשיון מטעם משרד הבריאות.

המוצר יכול להכיל שאריות גלוטן בלבד שיצויין על גבי האריזה.

כל מוצר שאינו מכיל סוכרוז וגלוטן בכמות מסויימת.(לעומת זאת המוצר יכול להכיל תחליפי סוכר כ-פרוקטוז,סילאן,אגבה,סוכר ענבים,סוכר פירות,סטיביה.)

מוצרים עם תו ללא סוכר וגלוטן ?

שקדי מרק ללא גלוטן,שוקולד ללא סוכר,מיצים טבעיים ללא סוכר,סוגי קמח ללא גלוטן לעוד מוצרים לחצו כאן.

האגודה לבריאות הציבור ייסדה את "תו איכות המזון" המאשר שהמפעלים,מסעדות,קייטרינג,ספקי מזון ועוד..עומדים בסטנדרטיים הבריאותיים ותברואתיים שהם מיצרים ומספקים.

אילו תנאים נבדקים לקבלת התו?

לקיחת דגימות מזון לבדיקות מעבדה.

ליווי וטרינרי במפעלי מזון מהחי, הובלה בתנאי קירור, תנאי קירור ברשתות השיווק ופיקוח.

ליווי שוטף בתחומים הטעוני שיפור בתחום המזון,תברואה,ובטיחות במזון.

בקרת איכותם של חומרי הגלם,אכסנה,הובלה,ושיווק.

מוצרים עם תו איכות מזון 

מוצרים שזכו לקבלת התו הינם "חברת הכובש" ליצור בשרים מעושנים,נקניקים "מעדני מיקי" המיצר מגוו סלטים,כבושים. ועוד..

תו צי`ויסס הינו חלק מתוכנית בינלאומית המשותפת לתעשיית המזון שהושקה באירופה,שמטרתו לסייע לצרכנים בבחירת מוצרים בעלי ערכים תזונתיים עדיפים.התו מבוסס על קריטריונים תזונתיים,בהתאם להמלצות ארגון הבריאות העולמי (WHO).הקריטריונים מתייחסים לסוכר מוסף,שומן טרנס,שומן רווי,נתרן וכן תוספת של סיבים תזונתיים. בישראל חברות בעמותה שלוש חברות - מאפיית אנג`ל,יוניליוור,ושמן תעשיות ,אשר לקחו על עצמן את המשימה להיות חלוצות התוכנית בארץ.

מוצרים עם התו הבחירה הנבונה הם:

בחנויות המזון  קיימים כ- 50 מוצרים הנושאים את התו.המוצרים כוללים מרקים ,לחמים ותחליפיו,דגני בוקר ממרחים ועוד...בין המוצרים שקיבלו את התו ניתן למצוא את נמס בכוס של קנור,חטיף דגנים של מיקספלקס,פתית קרקר חיטה מלאה של תלמה,ועוד...

תו האגודה הישראלית לסוכרת "א.י.ל" מהווה תו אשר סוכרתיים נעזרים בו.מוצרי המזון בעלי התו הם דלי שומן וכולסטרול מכילים פחמימות מורכבות מוגבלים בכמות הנתרן ועשירים בסיבים תזונתיים.

אילו תנאים נבדקים?

כמות הפחמימות והקלוריות במנה.

תכולת הסיבים התזונתיים. 

כמות השומן והכולסטרול.

כמות תחליפי הסוכר.

כמות הנתרן במנה.

המוצרים עם תו "א.י.ל"

בחנויות המזון נמצאים כ-400 מוצרים בעלי תו "א.י.ל" כגון: סוגים שונים של לחמים,מוצרי חלב,גלידות. למוצרים נוספים לחצו כאן.

לסיכום : מחקרים מראים כי המוצרים המסומנים ב-"תווי בריאות"מעודדים את היצרנים לשפר את הערכים התזונתיים של מוצריהם. ולנו הצרכנים נותר לעשות את הבחירה הנכונה לאורח חיים בריא 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מזון למחשבה1 אלא אם צויין אחרת