88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בבקה שמרים שוקולד

19/01/2014
 בבקה שמרים שוקולד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בבקה שמרים שוקולד

 

מתחילים מהמסת השוקולד +חמאה בפולסים קצרים במיקרו עד להמסה מלאה,

 

 

 

 

 בקערה נפרדת, מערבבים סוכר דמררה, קינמון, וקקאו

 

 

מורחים על  מחצית הבצק  את קרם השוקולד  המומס (לחילופין אפשר ממרח שוקולד נוטלה )

מפזרים תערובת קקאו+ קינמון +סוכר, ומגלגלים לגלילה.

 

 

 

משמנים תבנית בבקה, או סיר פלא,

מניחים את גלילת הבצק  בתבנית, וסוגרים לטבעת.

חוזרים על הפעולות עם מחצית הבצק השניה, ומניחים טבעת בצק  נוספת, מעל הראשונה

*מתפיחים שעה מכוסה,

 

 

 

 

אחרי התפיחה,

מורחים חלמון ביצה, ולתנור

 

 

 

 

 

 

מיד עם הוצאת התבנית מהתנור, מברישים בסירופ המעניק  זיגוג וברק יפה

 

 

 

 

 

 

 

 

נו,,,מי יכול להתאפק?

כוס קפה על יד, ולהתענג...

 

חומרים:

לתבנית בבקה, או סיר פלא,

 1/2 ק"ג קמח שמרים (3+1/2 כוסות), או 3+1/2 כוסות קמח רגיל + כף  גדושה שמרים יבשים,

3 ביצים,

קורט מלח,

1/4 - 1/3  כוס סוכר דמררה,

100 גר' חמאה רכה,

2/3 כוס חלב פושר,

שמן לשימון התבנית.

למילית למריחה על הבצק:*ראו בהמשך הערה באדום

2 כפות - כ-25 גר' חמאה לערך,

+200 גר' שוקולד מריר ( שבור לקוביות), אפשר  להחליף לשוקולד חלב,

 בקערה מתאימה מזכוכית, להמיס בפולסים קצרים במיקרו, או מעל אמבט בן מארי

*ממליצה במקום  למרוח ממרח  שוקולד נוטלה, קל למריחה,  טעים במיוחד.

 

לפיזור על  הבצק עם השוקולד:

4 כפות קקאו,

 +4 כפות סוכר דמררה,

+2 כפיות קינמון

לערבב בקערית.

למריחה על הבצק לפני אפיה:

 

1 חלמון (צהוב)+ כף מים לערבב בכוס , למרוח במברשת.

אופן הכנה:.

 1.מתחילים מהמסת השוקולד,   במיקרו בפולסים קצרים, מערבבים בכל פעם, ומגיעים למצב קרם שוקולד שנוח למריחה על הבצק, מצננים לטמפרטורת החדר.

2. מבשלים את הסירופ, עד שנעשה מרוכז וסמיך. מצננים לטמפרטורת החדר.

3.מכינים את הבצק, בקערת מערבל, עם וו לישה,

מכניסים את כל החומרים מלבד החמאה, לשים במהירות נמוכה כ- 4 דקות,

 ותוך כדי מוסיפים א קוביות החמאה.

4. לשים במהירות גבוהה יותר עד שמתקבל בצק רך וחלק.

5. יוצרים עם הידיים כדור בצק, משמנים קערה נקיה בשמן, ומגלגלים בה את כדור הבצק, כך שיהיה מרוח קלות מכל הצדדים. מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר 30 דקות.

6. מחלקים את הבצק לשני חלקים שוים,

*מחממים תנור ל- 170 מעלות טורבו.

מרדדים כל חלק למלבן, מורחים תחילה  במחצית קרם השוקולד,

 עליו מפזרים מחצית מתערובת הקקאו+ סוכר +קינמון .

 מגלגלים לגליל, סוגרים לטבעת ומניחים בתבנית בבקה משומנת. *

חוזרים עם מחצית הבצק השניה, על אותן פעולות, מניחים טבעת שניה על גבי הראשונה בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה כשעה, עד הכפלת נפח.

*אפשר ללפף את שני הגלילים כבורג, ולהניח בתבנית

 

בינתיים מכינים את ה-

סירופ סוכר לציפוי בסיום האפיה:

1/4 כוס מים + 1/4 כוס סוכר + 1 כפית מיץ לימון בקלחת קטנה,

להרתיח על אש נמוכה עד המסת הסוכר ולצנן

 

לאחר שתפח הבצק,

7. מערבבים חלמון ביצה עם כף מים, מורחים את  פני טבעת הבצק מלמעלה.

8. מכניסים לאמצע התנור המחומם, בטורבו 170 מעלות, על הרשת,

אופים כ- 25 דקות, ובודקים אם שחום מספיק, לטעמכם.

(אצלי ארך כ-40  דקות לערך, (כדאי לבדוק תוך כדי אפיה),

כשמוכן,מכבים תנור, ומברישים את העוגה מיד עם הוצאתה  מהתנור בסירופ הסוכר, לקבלת זיגוג מבריק .

מתעלפים מהריח ומהטעם...

 

 

 

 

העוגה הזאת כל כך פוטוגנית,  אז...

רק עוד אחת ודי.

ועוד תמונות מאוחרות יותר: 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת