88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוחים אגוזים יין וקינמון

עוגת תפוחים מבושמת לט"ו בשבט ולכל השנה

עוגה קלה להכנה,  גבוהה, רכה, עסיסית,  מבושמת בקינמון וטעימה

 

חומרים  למשרה, לתיבול התפוחים:

כ-3 תפוחי עץ גרני סמיט ( ירוקים חמוצים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (סך הכל 2 כוסות)

3 כפות יין מתוק לקידוש,

1/4 כוס סוכר,

1 כפית שטוחה קינמון

בקערית זכוכית מערבבים כל החומרים ומשהים לספיגת טעמים כחצי שעה.

 

 

 

 

 בינתיים ניגשים להכנת עיסת הבצק,

מחממים תנור ל - 170 מעלות,

ומשמנים תבנית חד פעמית מלבנית  בגודל בינוני, בשמן קנולה.

חומרים לעיסת הבצק:

 

3 ביצים שלמות,

1 כוס סוכר,

1 כוס שמן קנולה,

1  קליפת לימון בשל ,

2 כוסות קמח תופח,

 כ- 1/3 כוס צימוקים שטופים ומסוננים,

כ- 3/4 כוס אגוזי מלך, מרוסקים בינוני / גס,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר ,

מקציפים שלוש ביצים שלמות עם כוס סוכר,

מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן בזילוף איטי,

מוסיפים לקערת המיקסר קליפת לימון מגוררת על פומפיה דקה,

מוסיפים תוך המשך הקצפה את הקמח, 

מוסיפים את הצימוקים לקערת המיקסר, מערבבים,

מוסיפים את שברי האגוזים,  מערבבים לאט

ובסוף מוסיפים את תערובת התפוחים   והיין. מערבבים  היטב,

 

 יוצקים את הבלילה לתבנית, מחליקים את פניה בכף לשכבה אחידה בתבנית,

מניחים על רשת באמצע התנור, אופים עד שמזהיב יפה, כ- 30-40 דקות תלוי/ משתנה מתנור לתנור. בינתיים מתבשמים מהריח...

לבדוק  באמצע העוגה, אם קיסם יוצא יבש. לצנן היטב לכסות ברדיד אלומיניום שלא יתיבש, לשמור בטמפרטורת החדר.

 

 

תמונה

 

*אפשר להגיש עם  תלולית קצפת,

או  כדור גלידת וניל,

ואפשר לאכול  ולהנות רק מהעוגה הלחה והרכה, והכל כך טעימה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

חג ט"ו בשבט שמח

 

 

ועוד קישורים לעוגות תפוחים:

עוגת תפוחים של פעם

 

שטרודל תפוחים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת