55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

קראמבל אישי פירות יבשים ודובדבנים @

                 

אז תיכף ט`ו בשבט,
חג לאילנות

פירות יבשים, הם אולי,
הסמל המובהק למטעמי החג הזה,
מודה ומתוודה לא מהחסידים הגדולים של פירות יבשים.
כן כן...
אבל כשצריך אז צריך....וט`ו בשבט זה פעם בשנה וטוב שכך !

הכנתי לכם מתכון בשילוב פירות יבשים כמובן,
אך הוא די מיוחד,
לא מתכון רגיל שכבר מאוס ולעוס אלא קצת שונה,
קראמבל אישי עם תפוחים ודובדבנים ו..פירות יבשים,
שנחתכו עד דק בעזרת המאסטר סלייסר המדהים !
העוזר הצמוד שלי בימים אלה במטבח

               

             

קראמבל אישי פירות יבשים, תפוח ודובדבנים

מצרכים ל-4 קעריות אישיות:

חצי כוס משמש מיובש
חצי כוס שזיף מיובש
חצי כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס דובדבנים בסירופ (מסוננים), לשמור את הסירופ בצד
1 תפוח גראני סמיט, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
כף תמצית וניל
כף סוכר חום
3 כפות מסירופ הדובדבנים

לקראמבל:

כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה
כף תמצית וניל
חלמון ביצה
3 כפות סוכר
חצי כוס שקדים טחונים
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים לפזר לפני אפיה

אופן ההכנה:

להכניס את הפירות היבשים עם האגוזים למאסטר סלייסר עם הסכין המדורגת,
לקצוץ לחתיכות קטנות.
אפשר להשתמש עם מעבד מזון, למי שאין.
להעביר לקערה,
להוסיף את הסוכר, הוניל, הדובדבנים, התפוח והסירופ ולערבב לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת יש להניח את הקמח, הוניל, הסוכר, השקדים הטחונים והחלמון,
לשלב את החמאה פנימה - ולערבב עם הידיים לפירורים. 

יש לשמן קלות קעריות אישיות המתאימות לאפיה בתנור. 

להניח בתחתית כל קערית, 2-3 כפות בערך מתערובת הפירות יבשים.
ומעל כמות יפה מפירורי הבצק שהכנו, (השטרוייזל).
מעל הפירורים יש לפזר מעט שקדים פרוסים.

להעביר לאפיה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות,
או עד להזהבה יפה של הקראמבל.

                          

על הדרך אני מראה לכם את האגוזים שקצצתי בעזרת המאסטר,
למילוי עוגות שמרים-שוקולד-אגוזים מדהימים שהכנתי השבוע

            

               

              

ט`ו בשבט שמח לכם, 
 רות פוזדירקה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת