00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

הכי טו בשבט

16/01/2014

ערב נעים חברים יקרים! מה שלומכם? מתכוננים למבול השתילים,השקדיות והעציצים? :-)
כמובן! טו בשבט ממש בפתח! וזה אולי לא ממש-ממש חג ממדרגה ראשונה (כלומר זה רק יום אחד, לא צמים ואין חופש של שבועיים וכד') אבל זה מועד כיפי כל כך שמסמן את דרך ההתפתחות, הצמיחה ההמשכיות שבקלות אפשר לקשר לחיי אדם! "כי האדם הוא עץ השדה..." נכון?

בכל אופן, כמו בכל חג גם בטו בשבט צריך לאכול! והשנה שוב לא הצלחתי להגיע להכנת פנפורטה האיטלקית המפתה והמתאימה ביותר לחג וגם פאי פירות יבשים יפיפה שזועק לי כבר שנים בין דפי "עוגת השבוע" עדיין לא מומש בכל זאת הכנתי משהו הולם ביותר. משהו שלא דורש השקעה מרובה, מאוד קל להכנה ואני חושבת די מתאים לתואר "הכי טו בשבט" שאפשר. גרנולה ביתית מושקעת משופעת כל טוב שרק ניתן לדמיין. כזו שניתן להתאים בדיוק-בדיוק לטעם האישי ע"י משחק ברכיבים.כזו שתנעים כל יוגורט רענן ותתנשנש בהנאה מרובה גם ללא כל תוספת (ראו הוזהרתם!) כשזה טוב זה פשוט טוב!

 

 

*מתכון של נעמה רן מתוך "מותק של שף"*

 

 

גרנולה ביתית בסיסית
הרכיבים (ל-6 כוסות גרנולה מוכנה):
3 כוסות שיבלת שועל מלאה (לא אינסטנט)
1 כוס תערובת גרעינים וזרעונים לפי הטעם (חמניות,דלעת,פשתן,פרג, שומשום)
1 כוס אגוזים לפי הטעם (שקדים, פקאן,פיסטוק,לוז)
1 כוס פירות יבשים לפי הטעם (חמוציות,צימוקים, משמשים קצוצים,תמרים קצוצים,תפוחי עץ קצוצים וכו')
1/2 כוס דבש/סילאן/סירופ מייפל או שילוב בינהם
1/4 כוס שמן קנולה/קוקוס, או 100 גר' חמאה מומסת, או 2 כפות שמן+1/4 כוס מים או שילוב בין האפשרויות
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל או קינמון טחון

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגליון נייר אפיה.
מחממים בסיר קטן את הדבש, השמן, המלח והוניל עד שמתקבל סירופ אחיד.
מערבבים בקערה נפרדת את שיבולת השועל, הזרעים והאגוזים.
יוצקים מעל את הסירופ ומערבבים היטב עד שהכל מצופה היטב.
מעבירים לבתנית ומיישרים לשכבה אחידה בעובי 1-1.5 ס"מ.
אופים כ-30 דקות, במהלכן בודקים מדי 10 דקות ומערבבים את התערובת כל פעם כאשר היא מתחילה להזהיב.
מוציאים מהתנור, מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
מניחים לצינון מלא ומגישים.
* ניתן לשמור בקופסא אטומה עד שבועיים בטמפרטורת החדר, עד חודש במקרר או עד 3 חודשים במקפיא*

גיוונים אפשריים:
גרנולה לייט: מכינים את הסירופ מ-2 כפות דבש+2 כפות שמן+4 כפות מים, מורידים את כל התוספות ל-1/2 כוס במקום כוס שלמה ומוסיפים 1+1/2 כוסות פצפוצי אורז.
גרנולה שוקולד: מוסיפים לסירופ 3 כפות קקאו, מחליפים חלק מהפירות או את כולם בשוקולד צ'יפס
גרנולה טרופית: משתמשים בפירות מיובשים כמו אננס, פפאיה, שבבי קוקוס, בננה וכו ומוסיפים 1/2 כוס פתיתי קוקוס.

 

הערות על קצה הלשון:
שלא תהיה לכם טעות התענוג לא זול וממש לא קל מבחינה קלורית,אבל אם כבר זה בכל מקרה עדיף על "חומר קנוי".
הכנתי חצי כמות וערבבית כמה סוגים מכל התוספות. תשימו מה שטעים לכם,המתכון מודולרי לחלוטין.
גם בסירוף השתמשתי בתערובת של דבש ומייפל ומשום מה היתה חסרה לי מעט המתיקות. האמת שאין לי מושג איך זה אמור להיות כי אני פשוט לא קונה גרנולה מוכנה.
פצפוצי אורז אגב יכולים להיות תוספת ממש מגניבה בלי קשר לגרסת הלייט. כל כך כיך להרגיש את הקלילות והפריכות שלהם בפה!

 

אז שיהיה חג שמח לבני אנוש וגם לשתולים והעתידים להישתל! וכמובן בהצלחה ובתיאבון!



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת