33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

טו בשבט - בצק פילו מופתע..

לאחרונה התחלתי להשתמש בבצק פילו.

סתם כגחמה לארוחת ערב שישי , רציתי לאפות כרוכיות ממולאות בפטריות מלווה ברוטב פטריות. לא יצא כמו שרציתי ועוד פחות מזה.

עשיתי את כל הטעויות האפשריות באפייה זו , פישלתי.

פעם שנייה שהשתמשתי בפילו , השתדלתי יותר . אזיי הפשרתי את הבצק היטב, השתמשתי בשלושה דפים ומרחתי עליהם שמן זית שלא התייבשו. הפעם המילוי היה מתוק ......ותאמינו לי לוקלוקו האצבעות.

אפיתי לקראת הנסיעה לערבה , כדי שנתפנק על קפה ועוגה בשטח . אפילו הבן שלי ששונא חלק מהרכיבים התאהב , ורוצה את עוגיות התערובת.

העוגיות מתאימות לטו' בשבט , וכן כחטיף אחרי פעילות ספורטיבית ...אתם יודעים כמה כייף היה לרדת מהר מסור , אחרי שלוש וחצי  שעות של הליכה, טיפוס, ירידה , זחילה..ולאכול ,"לטרוף" עוגיה ממולאה בכל טוב.

אז לא אכביד במילים ואשתף אתכם .

ולרכיבים...

עלי פילו מופשרים במקרר, לפחות 24 שעות.

קערה קטנה עם שמן זית/ שמן קנולה ומברשת למריחה

1 ביצה טרופה

ממרח תמרים של "צמח תמרים" או "חצר כינרת "

חלבה "אחווה" מפוררת

אגוזים קצוצים גס

צימוקים.

על משטח עבודה לפרוס שלושה עליי פילו, למרוח מעט שמן זית או קנולה כדי שלא יתייבשו .

למרוח בנדיבות ממרח תמרים, לפזר חלבה , אגוזים , צימוקים.

לסגור קצוות , למרוח מעט ביצה ולגלגל ככרוכית. למרוח ביצה מעל.

להניח בתבנית אפייה מכוסה בניר אפייה.

לאפות בחום של 180 מעלות משך 20 דקות , נוצר קרום ראשוני של עלי הפילו.

לפזר אבקת סוכר. רצוי לחתוך את העוגיות בעודן חמימות ולשמור בכלי סגור.

אני הכנתי כחמש גלילות כאלו ....טעימות ביותר.

היתרון בעוגיות אלו, שהעלה מתפורר ונוצר כדור תמר ממולא בכל טוב.

אפשרות נוספת לכאלו האוהבים לאכול ולהרגיש בצק הוא שימוש בבצק פריך, כמו שאפיתי לקראת טו' בשבט.

מצאתי בצק על בסיס שמן , של מאיר דנון , בית ספר "בישולים".

500 גרם קמח תופח

50 מ"ל שמן קנולה

1 כף חומץ

5 גרם מלח

20 גרם סוכר

250 מ"ל מים קרים , במידה וצריך אז להוסיף בהתאם.

בקערת המיקסר לערבב את חומרי הבצק עם וו לישה, עד קבלת בצק אלסטי, לפחות 10 דקות לישה.

יוצרים כדור בצק ומשאירים ללילה במקרר.

מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים, מרדדים לעלה ומורחים את המלית האמורה.  

מורחים ביצה ואופים בחום של 180 מעלות, במשך כ -35-40 דקות.

לפזר אבקת סוכר .

.

בתאבון.

וכמו שאומרים אצלנו "תשתלו עם הירוק למעלה" .

חג אילנות שמח.

אתי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת