33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

מעשה בקדירה....

לקראת ארוחת שישי בעלי הכין את קדירת הבשר הזו:

ואני חשבתי איך ניתן להפוך תבשיל זה לצמחוני שגם אני אוכל ממנו.

קדחו רעיונות בראשי    indecision   ולבסוף הגיתי את המתכון.

נתחי שפע סויה מהווים תחליף לבשר וכן טובים בבישול ממושך, כיון שהם סופגים נוזלים וטעמים.

בשילוב  עם מגוון ירקות עשיר ותבלון חריף, חם אכין  תבשיל צמחוני מזין.

מיותר לציין  שאוכלי הבשר בבית לא התלהבו , אך אני נהניתי.

נתחי שפע סויה ניתן למצא במגוון צורות וטעמים...פתיתים, דוגמת צ'יפס, נתחים גדולים ועגולים .

 כל מה שצריך הוא להרתיח סיר עם מים ומעט מלח ולבשל את הסויה במשך כ 10 דקות מהרתיחה, לסנן .

בתבשיל קדירה חלקי הירקות  הינם גדולים , ואפשרויות הגיוון הם רחבים. השתמשו בכל הירקות שאתם אוהבים...קישואים, פלפלים, בטטה, שומר, ארטישוק ירושלמי ואחר.

זו ההצעה שלי :

1 בצל גדול חתוך לקוביות גסות

2 גזרים גדולים , מקולפים, חתוכים לקוביות /עיגולים גדולים

2 תפוחי אדמה גדולים , מקולפים וחתוכים לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים לחלקים גסים

4 פטריות חתוכות לרבעים

חופן גדול של אפונה

11/2 כוסות מים

כ 2-3 כוסות נתחי סויה יבשים .

מלח, פלפל שחור, פלפל לבן, חוואז' עם דורה, פפריקה חריפה מעט, פריקה מתוקה מלח.

להרתיח את  נתחי הסויה.

בסיר רחב לשים 3 כפות שמן זית ולטגן את הבצל, להוסיף  תפוחי אדמה, גזר ולערבב , להוסיף סלרי, אפונה ופטריות ולערבב שיצלו ויצרבו מעט.

להוסיף את המים ולבשל את הירקות, אחרי כ 5 דקות להוסיף את נתחי הסויה המסוננים ולתבל .

כשהסיר מכוסה לבשל כרבע שעה על אש בינונית , לבחון טעמים ולוודא שיש נוזלים בסיר, אם לא,  אז ניתן להוסיף עוד כחצי כוס , להמשיך לבשל עוד כחצי שעה עד שהירקות רכים ולא מרוסקים .

מצאתי שנתחי סויה מבושלים היטב , בבישול ארוך הם יוצרים פחות כבדות, נפיחות וגזים במערכת העיכול.

מנה זו ניתן לאכול בפני עצמה אבל אם אתם מאוד רעבים אז לצד אורז מלא.

באותו יום שישי הכנתי חלה לשבת ...

וזו החלה שאפה הבן שלי בקומונה בגלבוע. 

לפני כחודש התקשר לאמא שלי  וביקש את המתכון לחלות של שבת ומאז הרגיל את חברי הקומונה בגרעין  לחלות  תוצרת בית בערב שבת.

כישרוני בלי הרע, התפוח לא נפל רחוק מהעץ  

שבוע טוב, תודה אתי.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת