00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

לחם לבן וזייתי קלמטה

אין כמו לחם טרי 

קריספי מבחוץ נימוח מבפנים  והריח בבית אין מילים שיוכלו לתאר זו 

אז קדימה תרשמו מתכון

החומרים

500 גר קמח לבן מנופה

כף שטוחה סוכר 

כפית מלח

1/2 כוס זיתי קלמטה קצוצים

כף שמרים יבשים

כף טימין

2 כפות שמן זית 

מים 250 מ״ל

אופן הכנה

לערבב במיקסר 

קמח סוכר ושמרים

לערבב 2-3 דק להוסיף מלח 

בשלב זה נוסיף את הטימין והזיתים ומים בהדרגה 

נוסיף שמן וניתן לבצק לעבוד 5-7 דק במיקסר 

על הבצק להיפרד מהדפנות במידה והבצק עדיין נדבק לדפנות נוסיף מעט קמח 

בסיום נוציא לקערה נפתיח שעה 

נעביר את הבצק למשטח מעט מקומח ונעבד מעט את הבצק 

נחלק ל 2 ניצור 2 כיכרות ונעביר לתבנית משומנת קלות 

במקביל נחמם תנור לחום 200 מעלות נחרוץ חריצים באלכסון (לא עמוק כחצי ס״מ לערך)

ונשים בתחתית כלי עם מים את התבנית נשים בתנור ע״ג רשת כך שהחום יהיה אחיד לאחר כ 15 דק לערך ננמיך את החום ל 180 עד אפייה מושלמת

 בסיום נוציא את הלחמים מהתבנית ונקרר ע״ג רשת כך שיכנס אוויר ויקרר בצורה אחידה בסיום האפייה תתקבל מעטפת קריסיפית ומרקם נימוח מבפנים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת