88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת לינצ'ר

עוגת לינצ'ר

המתכן עמד ועמד עד שגמלה בי ההחלטה, אני מכינה  עוגת לינצ'ר.

חומרים:

300 גר' קמח רגיל,

1 אבקת אפיה,

250 גר' חמאה רכה,

125 גר' סוכר,

125 גר' אגוזים ו/או שקדים טחונים,

1 כפית קינמון טחון,

1/2 כפית מוסקט טחון,

1 חלמון,

1/3 כוס חלב.

למילית:

100-200 גר' ריבת תות או משמש חלקה ללא פרי, (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)

או ריבת פירות יער חלקה, נוחה למריחה,

1 חלמון ביצה למריחה על פני רשת הבצק.

הכנת הבצק:

 לקערת לישה של המיקסר, להכניס את הקמח , ולהוסיף שאר החומרים, לערבל במספר פולסים לבצק אחיד, לצנן במקרר כשעתיים.

לחמם תנור ל- 180 מעלות,

 לרפד תבנית קפיץ עגולה ומתפרקת, בנייר אפיה. לשמן קלות תחתית ודפנות .

ליטול 2/3 מהבצק לרדד על משטח מקומח לגודל התבנית.,

למרוח את הריבה על הבצק שבתבנית.

את 1/3 הבצק הנותר לרדד לגודל התבנית, ולחתוך לרצועות בעובי 1.25 ס"מ לערך.

נוטלים בכל פעם   רצועת בצק לסירוגין, ( רצועה  כן רצועה לא), ומניחים על הריבה ברווחים קטנים, ברוחב שוה לרצועת הבצק לערך

את שארית הבצק החתוך לרצועות מניחים כך שתיווצר דוגמת שתי וערב.

למרוח  בחלמון (צהוב), מעורב עם כף מים, את פסי הבצק בלבד,

לאפות 30-40 דקות

 הערות: אפשר לפזר אבקת סוכר , לדעתי מיותר, העוגה מתוקה גם בלי התוספת הזאת.

אני פיזרתי על הריבה שקדים פרוסים- לא חייבים.  העוגה מספיק עשירה בלי תוספות אלה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת