88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולד דובדבנים

עוגת שוקולד דובדבנים

העוגה יוצאת גבוהה ומפתה,

 

Photo

 

עוגת שוקולד דובדבנים

(הדובדבנים כבר בפנים)

 

 

חומרים:

1 צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ, ללא גרעינים (350 גר' )

4 כפות ליקר דובדבנים/שרי, (במקור ברנדי, אך אני לא אהבתי),

1 מעדן וניל איכותי,

3 כפות קורנפלור

2 כפיות תמצית וניל אמיתי, רצוי מיקורמיק,

60 מ"ל שמן קנולה,

200 גר' שוקולד מריר,

2+1/4 כוסות  קמח תופח,

1 שקית אבקת אפיה

לזיגוג:

2 כפות ריבת דובדבנים חלקה

1 כפית מים רותחים.

לציפוי:

1 שמנת מתוקה לקצפת 38%

1 כף סוכר,

1 כף אבקת פודינג וניל אינסטנט

 

 

 

אופן הכנה:

את הדובדבנים עם הסירופ שלהם יוצקים לסיר עמוק, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה מאוד 30 דקות. הסירופ אמור להסמיך מעט.

מוסיפים את ליקר  הדובדבנים/שרי , ארבע כפות.  (בשלב זה אני ממליצה לטעום דובדבן  ומהסירופ, ולבדוק אם הוא מתוק מספיק לטעמכם, אם לא, הוסיפו כף שתיים סוכר אחרת יוצא חמצמץ ), מערבבים ומניחים להתקרר מעט.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

משמנים תבנית קפיצית, בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה. (פותחים את הרינג, שמים בתחתית נייר אפיה, וסוגרים עליו שוב את הרינג).

בקערת המיקסר שמים מעדן וניל, קורנפלור, סוכר, ותמצית וניל. מערבלים במשך שתי דקות,

מוסיפים 1/2 כוס מסירופ הדובדבנים החמים מעט. מערבלים יחד כ-שתי דקות.

שוברים לקוביות את  השוקולד בצלוחית זכוכית  עמוקה, וממיסים בהתחלה בפולס  של ארבעים שניות,

ואחר כך בפולסים של עשר שניות  כל פעם, ובכל פעם מערבבים. כך עד להמסה מלאה של השוקולד.

מוסיפים לקערה את השמן ואת השוקולד המומס, מערבלים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפיה, מערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת  אחידה ונוקשה מעט.

בסוף מוסיפים את הדובדבנים עם יתרת הסירופ, מערבבים בכף עץ בעדינות.

יוצקים  את הבלילה לתבנית מרופדת נייר אפיה, ומשומנת בשמן או חמאה מומסת, אופים 40-50 דקות. או עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים היטב.

לזיגוג:

מערבבים בצלוחית/כוס ריבת דובדבנים עם כפית מים רותחים , עד שהריבה ממש נוזלית וניתנת למריחה עם מברשת.

מורחים מלמעלה את פני העוגה והדפנות.

ציפוי קצפת:

מקציפים  1 שמנת מתוקה% 38  שומן ,

+כף סוכר, 

+כף גדושה פודינג אינסטנט וניל.

מקציפים עד קבלת קצפת יציבה, להיזהר מהקצפת יתר!

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב, ומזליפים מסביב במעגלים  ספירליים, מסיימים באמצע.

או אם לא בא לכם להשקיע, פשוט תמרחו יפה, בעזרת כף, את הקצפת על העוגה. יש לי חשד סביר, שיהיה  לביס אותו טעם.

מכסים במכסה פעמון שומרים  במקרר עד ההגשה.

 

 

 

 

הערות שלי: חישבו טוב לפני שתכינו אותה, זאת עוגה למבוגרים,

חלקם אינם אוהבים דובדבנים בעוגה, וחלקם אינם אוהבים  ריבה,

ומי שאהב אהב מאוד.  בסך הכל

עוגה אלגנטית, גבוהה, ויפה.

ובאשר לטעם...ובכן זה עניין של טעם,

וכל מארחת יודעת נפש אורחיה.

 

 

**נ.ב. בעוגה אין ביצים, זאת אינה טעות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת