88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

מקלות ובייגלה שומשום או זעתר או כרצועות פוקאצ'ה אישיות - בלי גלוטן (בלי לקטוז, בלי ביצים)

מקלות שומשום או בייגלה (וגם כרצועות פוקאצ'ה אישיות) בלי גלוטן, בלי לקטוז, בלי ביצים

איך שלא אתאר את המקלות/כעכים הללו – אחטא למקור שהוא המאפים בכבודם ובעצמם. במילה אחת? עונג... קצת יותר, בכל זאת? מקלות שומשום ובייגלה שמרים קלסיים בשיטת הכנה שיוצרת אפקט מושלם של אווריריות ונפח. עקבו אחר ההוראות, הן באמת לא מסובכות והתוצאה שווה! הכי שווה. עוד מתכון מושלם של בלי גלוטן, בלי לקטוז ובלי בלי בלי (בעיקרון, אפשר לוותר גם על כף הסוכר ולקבל אותם גם בלי סוכר)... אבל עם הרבה מאוד איכויות שמגיעות מטכניקת ההכנה ומהקמח המשובח.

מקלות שומשום בלי גלוטן

שימו לב!

מדובר בשלושה שלבי התפחה: חצי שעה של הבצק כולו, שעה נוספת של הבצק ככדורים (במקרר) ו-20 דקות לאחר עיצוב הצורה. זמן האפייה הוא 25 דקות כך שאם מעוניינים להכין את המקלות/בייגלה הללו לארוחת הערב, כדאי להתחיל בשעות אחה"צ או לחילופין להכין את הבצק בבוקר, להעביר אותו את שלב ההתפחה הראשון הקצר, לחלק לכדורים ולהשאיר במקרר עד לחצי שעה לפני המועד שמעוניינים להגיש.

בייגלה שומשום בלי גלוטן

מקלות ובייגלה שומשום או זעתר או כרצועות פוקאצ'ה אישיות - בלי גלוטן (בלי לקטוז, בלי ביצים)

 

המצרכים 18 מקלות או בייגלס בינוניים

  1. 420 מ"ל מי ברז
  2. 25 גר' שמרים טריים (½2 כפות שמרית גרגרים או ½ קובייה)
  3. 1 כף (13 גר') סוכר
  4. 500 גר' קמח תגמיש
  5. 1 כף (15 גר') מלח
  6. 3 כפות (40 מ"ל) שמן זית

 

  • עוד כ-2 כפות שמן זית לשימון קערת ההתפחה והידיים
  • להברשה: ביצה טרופה עם רבע כוס שמן זית (או רק שמן זית מהול עם שום כתוש)
  • לציפוי לפי העדפה: שומשום, זעתר, עשבי תיבול

ההכנה

  1. בקערת מערבל, מצויד בוו לישה שמים שליש מכמות המים ואת השמרים ומערבבים להמסה. מוסיפים את יתרת המים הסוכר והקמח ולשים במהירות איטית בינונית לישה יסודית (5-7 דקות).
  2. מוסיפים את המלח ומיד לאחריו את השמן וממשיכים בלישה קצרה להטמעה אפילו חלקית של השמן. מגרדים דפנות עם לקקן רחב ומפעילים לעוד סיבוב או שניים של הוו. בשלב הזה הבצק חלק וניתק בקלות מהקערה. מעבירים אותו לקערה בינונית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה חלקית של כחצי שעה.
  3.  עם לקקן רחב מחלצים קלות את האוויר מהבצק שתפח בקערה ובידיים משומנות חופנים מהבצק ויוצרים 18 כדורים בגודל קלמנטינה (65 גר' כל כדור) – אם מעוניינים בבייגל גדולים, מחלקים לכדורים גדולים יותר. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת ומעבירים לקירור ל'מנוחה' של כשעה עד שעתיים
  4. על משטח עבודה מגלגלים כל כדור לנקניק באורך 24 ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשטחים קלות עם כף היד (אם מכינים בייגל אז יש לסגור קודם את הקצוות לצורת כעך), מברישים בביצה הטרופה עם שמן זית ומפזרים שומשום.
  5. מעבירים לתבנית מחוררת מקומחת בעדינות. משהים לתפיחה של כ-20 דקות.
  6. מחממים מראש תנור עם אבן שמוט במסילה התחתונה ל-250 מעלות (רצוי להתחיל בחימום בשלב שלפני תחילת עיצוב הכעכים) ומניחים את התבנית עם הכעכים על האבן
  7. אופים 22-25 דקות אולם כעבור 15 דקות יש להחליק את הכעכים מהמגש ישירות לאבן להשלמת האפייה. מוציאים וכשהכעכים רותחים עדיין אפשר להבריש בשמן זית מעורבב עם שום כתוש ואפשר גם לפזר זעתר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת