00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

ממתק תמרים ואגוזים

 

אני כל כך עסוקה בזמן האחרון שאפילו לא שמתי לב שטו' בשבט מגיע. וחג לאילנות זה לא תאריך שאפשר להתעלם ממנו. ואם אפשר אז גם לעשות את זה בסטייל, עם ממתק מתוק הכולל המון מרכיבים טעימים תוצרת הטבע!  ממתק התמרים והאגוזים שהכנתי לכם הפעם, עונה בדיוק לדרישות החג (ולחוגגים הגרגרנים), הוא אינו מכיל גלוטן  (לכל מי שפנה אלי בעניין) ואפילו ניתן להוסיף ולאמר עליו, כי הוא לגמרי תוצרת הטבע!

כל מה שסיפרתי לכם למעלה זה באמת נכון.  אבל  אם אתם באמת רוצים לדעת כיצד הוא נולד,  אספר לכם בקצרה... בכל ערב לפני שהחצי שלי מתיישב מול הטלוויזיה עם השלט ביד. הוא מכין לעצמו צלחית קטנה עם כמה שקדים, כמה אגוזי מלך ואיזה תמר או שניים. כך הוא מסמל לעצמו את סיום יום העבודה ותחילתה של המנוחה. אצלי לעומת זאת מסתיים יום העבודה הרבה יותר מוקדם, ולכן גם יש לי הרבה יותר זמן פנוי למשחקי מטבח. והפעם, חשבתי לעצמי, שיהיה נחמד לפנק את החצי היקר שלי, שעובד כל כך קשה. ולשדרג לו את תכולת הצלחית הקטנה לממתק קלאסה!   ובהזדמנות זו גם לשתף אתכם בעוד ממתק טעים ומפנק לטו' בשבט :-)

ועכשיו כשאתם כבר בסוד העניינים, בואו תתרשמו מהתמונות. ורק שתדעו שהממתק נראה קשה אבל הוא למעשה ממש לא כזה... אלא רך, טעים ומפתיע באופן מיוחד!!!

נסו ותיהנו 

 

 

 

 

המצרכים:

  • 200 גר' שומשום 

  • 100 גר' אגוזי לוז שלמים

  • 100 גר' פיסטוקים שלמים וקלופים 

  • 100 גר' אגוזי מלך / שקדים שלמים 

  • 1/2 כוס דבש

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 2 כפות מיץ תפוזים 

  • 500 גר' תמרים מגולענים מעוכים.

 

אופן ההכנה:

  1. הכניסו אל מחבת עבה וחמה, את אגוזי הלוז,השומשום,אגוזי המלך והפיסטוקים והקפיצו כמה דקות לקליה קלה. העבירו את תערובת האגוזים לקערה גדולה, והניחו בצד לצינון. 

  2. ערבבו בסיר קטן וחסין אש את הדבש, הסוכר ומיץ התפוזים. הניחו מעל להבה בינונית והמשיכו לערבב עד להמסה מלאה של הדבש והסוכר.

  3. הוסיפו את סירופ הדבש והסוכר אל הקערה עם תערובת האגוזים והשומשום, והוסיפו גם את התמרים. - שימו לב התערובת חמה מאוד בהתחלה, נא לא להכניס ידיים, אלא לערבב עם כף.

  4. עיטפו תבנית מאורכת או רינג מלבני בניילון נצמד, גיזרו את הניילון מלמעלה (כך שיישאר מצופה רק בתחתית) והניחו מעל מגש או תבנית שטוחה.

  5. מלאו את הרינג בתערובת, לצורך כך הרטיבו מעט את הידיים ודיחסו היטב את התערובת אל תוך התבנית /רינג. כעת עיטפו את התבנית/רינג בניילון נצמד גם בחלקו העליון והכניסו למקפיא. * אפשרות שניה ויותר פשוטה היא, ליצור מהתערובת גלילים, לעטוף אותם הדוק הדוק, בניילון נצמד ולהכניס להקפאה.

  6. לאחר ההקפאה, הוציאו מהתבנית, וחיתכו בעזרת סכין חדה פרוסות יפות. 

 

הערות/הארות

  1. הממתק אולי נראה קשה בתמונה, אבל הוא ממש לא. הוא אמנם יציב אבל רך ומפנק באכילתו .

  2. את  אגוזי הלוז,הפיסטוקים, השומשום, אגוזי המלך ו/או השקדים יש לקנות לא קלויים. (הקלויים פשוט מגיעים בדר"כ כבר מומלחים וזה לא מתאים לנו למתכון). 

  3. יש לשמור את הממתק לאחר הפריסה, בקופסה אטומה במקרר.

 

 

 

 

בתאבון לכולם טו' בשבט טעים ושמח

ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

אם אתם גם רוצים לדעת את הערכים התזונתיים של הממתק הנפלא הזה אז תלחצו כאן 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת