77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

ריבת התפוזים של אימי ז"ל

ריבת  התפוזים של אימי ז"ל

.

בבית הורי ז"ל בסוף כל ארוחה  אכלו ריבה

היו לאימי ז"ל  צלחות קטנות מיוחדות שבהן היתה מגישה כפית ריבה 

אימי היתה חותכת רצועות מקליפת התפוז מגלגלת אותם  ותופרת אותם בחוט.

 

הכנתי את המתכון עם אותם חומרים אך .בצורה אחרת ובחצי מכמות הסוכר

מצרכים

1200 ג"ר תפוזים 3 תפוזים גדולים עסיסיים 

500 ג"ר סוכר

2 כוסות מים

1 לימון קטן

1 תפוח עץ ירוק גדול

1 מקל וניל

אופן ההכנה

אימי ז"ל גירדה את הקליפה אני קילפתי את הקליפה עם קולפן מלפפונים

לחורר מספר חורים ,להכניס את התפוזים לסיר מלא מים ולהביא לרתיחה , לשפוך את המים, לחזור על הפעולה עד שהמים נטולים מצבע כתום

הרתחתי רק פעם אחת.

להוציא את התפוזים ולחתוך לרצועות  להניח בצד

להרתיח 1/2 ק"ג סוכר עם 2 כוסות מים,+מיץ לימון ,+1 תפוח עץ מקולף לחתוך לקוביות להוסיף גם את הליבה של התפוח+מקל וניל

לבשל על אש קטנה עד שהקליפות מתרככות

להסיר מהאש ובעזרת מקל  בלנדר לרסק את הריבה בתוך הסיר

להחזיר לאש עד שהריבה מבעבעת ומזהיבה.

לקרר ולהעביר לצנצנות מעוקרות.

.

.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת