00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגת שוקולד עשירה -קטיפה חומה.

08/01/2014

זוהי עוגת שוקולד עשירה בקרם שוקולד חלב ומריר. היא לחה ועסיסית מאוד. 

העוגה מאוד קלת הכנה. 

והיא יוצאת מאוד מרשימה.

החומרים; לתבנית 15 ס"מ מי שרוצה עוגה יותר גדולה (יכפיל את הכמות כפול 2.5 ) לתבנית 24 ס"מ.

ויכפיל את הקרם כפול 1.5- להשתמש בתבנית סגורה הרמטית כי העיסה נוזלית.

החומרים לעוגה;

2 כוסות סוכר.

3/4 כוס קקאו.

1 כפית אבקת סודה לשתיה.

1 כפית אבקת אפיה.

1 כפית מלח (זו לא טעות!)

2 ביצים שלמות.

1/2 כוס שמן קנולה.

1 כוס נס-קפה חזק. חמים.

1 כוס רויון -

סוד מקצועי- (למי שאין רויון לקחת כוס חד פעמית למלא אותה עד כמעט הסוף בחלב להוסיף לחלב 1 כף חומץ. להמתין כ-5 דקות לערך ומתקבל רויון).

1 ו-3/4 כוסות קמח לבן.

 

לקרם;

100 גרם חמאה.

1/4 כוס חלב.

100 גרם שוקולד מריר.

100 גרם שוקולד חלב (או מריר).

לטיפטוף על העוגה קצת ברנדי או ליקר שאוהבים.

אופן הכנת העוגה;

בקערה לשים; סוכר. קקאו. ביצים. מלח. רויון. שמן .תמצית רום. קפה. אבקת אפיה . ואבקת סודה לשתייה. לערבב היטב. ולהוסיף את הקמח תוך עירבוב

עד שאין גושים. לתת כ-2 דקות הקצפה במהירות בינונית.- בעזרת מקסר ידני או במקסר .

לשפוך לתבנית.-תבנית סגורה מפני שהעיסה נוזלית.

לאפות בחום בינוני 160 דקות כ-45-60 דקות עד שקיסם יוצא יבש. (להכניס ישר לאפיה לא להמתין). ולקרר.

אופן הכנת הקרם~

---------------------------

לשים בקלחת את החמאה והחלב.ולהביא לידי רתיחה.

לערבב עד אשר החמאה נמסה.

להוסיף את השוקולד לחקות דקה ולערבב להומוגניות. לקרר עד שהקרם נוח למריחה וציפוי.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

לחצות את העוגה לשניים. לשים חלק אחד בצלחת הגשה. לטפטף על הבסיס קצת ברנדי. למרוח על העוגה חצי מקרם השוקולד.לכסות את הקרם בשכבת העוגה

השנייה . להרטיב גם אותה בברנדי. ואת שאר הקרם למרוח על העוגה וגם לתת לקרם לטפטף מלמעלה למראה פראי.

 

 

החומרים בקערה אחת.

 

חצי עוגה מרוחה בקרם השוקולד העשיר.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת