88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

תותים בשמנת מתוקה / קצפת

תותים בשמנת מתוקה / קצפת

 

מספר גביעי זכוכית (של יין) כמספר המנות הרצוי

הכמות המובאת בזה, הספיקה לשני גביעים גדולים, לזוג רומנטי.

הכפילו כמויות בהתאם לצורך ולגודל הגביע בו תשתמשו.

 

1. תות שדה  ושמנת מתוקה

 

תמונה

...סתם כי בא לי לפנק

 

 

תות עם שמנת , זה שילוב קדוש  אמר לי חתול הולך על שתיים.  ואני חושבת שהוא צדק.

חומרים:

500 גר' תותים

כ- 1/4 כוס סוכר( אפשר להוסיף אם אוהבים מתוק יותר)

 

לקצפת:

1/12 (אחד וחצי ) גביעים שמנת מתוקה

2-3 כפות סוכר

 3 כפות אבקת פודינג  אינסטנט וניל צרפתי (שימו לב  להערה בסוף).

הכנה:

לשטוף היטב את התותים, לנקות מעוקצים ירוקים.

בקערה עמוקה מעט, לחתוך את התותים לחצי וכל חצי לפרוסות דקות.

לפזר סוכר על התותים לכסות ולהשהות לפחות 30 דקות. אפשר גם כמה שעות במקרר. הם מגירים מיץ אדום וטעים שנראה מעולה.

להקציף שמנת מתוקה אחד וחצי ח', עם  2-3 כפות סוכר  ו-3 כפות אבקת פודינג וניל לקצפת יציבה.

בגביע זכוכית גבוה , לשים שלוש כפות גדושות שמנת בתחתית,

לחלק את התותים+ הרוטב שהגירו , בגביעים מעל הקצפת

להעביר יתרת השמנת לשקית זילוף עם צנטר בצורה הרצויה, אני שמתי כוכב, להזליף בנדיבות מעל התותים כדי כיסוי ומילוי הגביע. לשמור בקרור, להגיש קר.

 

תמונה

הרוטב שהגיר התות משתלב מצוין עם טעם הקצפת

 

*והנה הערה והארה קטנה, אם  מכינים ואוכלים במידי, לא חייבים להוסיף פודינג וניל.

 

 

 

 

כוס פינוק אמיתית: הכינו כפיות עם ידית ארוכה, כי לא תרצו להשאיר טיפה בתחתיתwink

למטה קצפת, באמצע, תותים מרוסקים בקצפת,  מעל פרוסות תותים מסוכרים, ומעל הכל, תלולית קצפת

 

 

 

אם מכינים כמה שעות מראש, לאורחים למשל, ורוצים שכל המבנה בגביע ישאר יפה ולא יקרוס עד ההגשה, הפודינג יעשה את העבודה. והתוצאה תהיה מקסימה.

 

 

הצעות הגשה: תותים עם קצפת

 

 

 

  2.מעדן תות שדה בשמנת חמוצה/ או יוגורט

1/2 ק"ג תותים לשטוף  היטב, לנקות מעוקצים ולפרוס,

2-3 כפיות סוכר ( אפשר להוסיף או לגרוע לפי טעמכם האישי,

1 גביע שמנת חמוצה של פעם,

 מערבבים תותים וסוכר, מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים

 

 

אם חשקה נפשכם במעדן יוגורט תות, החליפו את השמנת ביוגורט 3% לפחות. מעדן אמיתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

ועוד קישורים  עם תותים, בבלוג הזה שלי

עוגת גבינה מסקרפונה ותותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2535300

ליפתן תותים / פונץ קר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2512404

ריבת תותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2507601

תותים בשמנת

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2745598

עוגת מרנג קצפת ופירות יער

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5264813

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת