55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

תחתיות ארטישוק ממולאות על מצע של אפונה

המצרכים:

חב' של תחתיות ארטישוק

מלית הבשר:

300 גרם בשר טרי טחון

1 בצל מגורד

כוס ירק מגורד כלשהו (אני השתמשתי בדלעת, אפשר קישוא, תפא"ד, גזר)

מלח, פלפל שחור

1 כפית בהראט לקציצות ולממולאים

אופציית טיגון תחתחיות הארטישוק והבשר:

3 ביצים

קמח

לתבשיל:

1 בצל חתוך לקוביות

1 - 2 תפא"ד מקולפים וחתוכים לקוביות

1 חב' אפונת גינה.

פלפל שחור

1 כף אב' מרק עוף

אופן ההכנה:

מפשירים את תחתיות הארטישוק

מערבבים את חומרי המלית, יוצרים מהבשר קציצה בגודל של תחתית הארטישוק, מצמידים ומהדקים לארטישוק. אם מחליטים לטגן, מצפים את התחתיות עם הקציצה בקמח ואח"כ בביצה ומטגנים מכל הצדדים. 

הרכבת המנה:

מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים מעט. מוסיפים את קוביות התפא"ד, מערבבים. כעבור כמה דקות של ערבוב, מוסיפים את חבילת האפונה. מערבבים, מוסיפים 1 כף אבקת מרק עוף וכוס מים רותחים, לאחר שתבשיל רתח, מכניסים פנימה את תחתיות הארטישוק בזהירות, כך שהרוטב והאפונה מכסים אותם כמעט עד הסוף.

מנענעים את הסיר מעט, מנמיכים את הגז ומבשלים, עד לריכוך הארטישוק.

ניתן להגיש עם אורז לבן.

בתיאבון.

בפעם אחרת שבה הכנתי מתכון זה, טיגנתי קודם את תחתיות הארטישוק. הנה התמונות:

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת