00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי פרג ותמרים

גילוי נאות - אני מאוהבת בפרג  

מבחינתי אפשר לשלב אותו כמעט בכל מאכל. אבל משום מה הפרג מתחבר אצלי הרבה יותר לתקופת החורף, וכמובן לפורים.
לצערי החורף השנה לא כל כך הוכיח את עצמו (וזה בעדינות,שלא ייעלב ) אבל הנה אתמול, סוף סוף הוא התחיל להראות סימנים קלים... וחוצמזה פורים כבר כמעט כאן. אז שלא אנצל את ההזדמנות?wink בטח שאנצל! וגם אשתדל לעשות את זה באופן הטעים ביותר!!   והיום בצורת פאי פרג ותמרים לחים!!

 

לפני שנתחיל, אני חייבת להמליץ לכם,  תמיד להשתמש בפרג טרי שנרכש בחנויות תבלינים טובות. ולא להסתפק בפרג ארוז שאין לנו מושג ממתי הוא מחכה לנו על המדף. האמינו לי הטעם שווה את המאמץ הקטן בגיחה הקצרה אל חנות התבלינים. ואם כבר על טריות מדברים אז כך גם לגבי כל התבלינים. לא תאמינו איזה הבדלים יש בין תבלין איכותי וטרי לבין התבלין בסופר. ולא, באמת שאין לי שום דבר נגד הסופרמרקטים. אצלם זה באמת תמיד זמין. אבל אם תנסו פעם אחת, תווכחו לבד בהבדלים המשמעותיים בין השניים.   אבל רגע ... התכנסנו כאן לכבוד פאי הפרג והתמרים, אז איך הגענו לתבלינים טריים? 

את פאי הפרג שלי הפעם שילבתי עם תמרים לחים קצוצים, שקיבלתי מדוד יוסף היקר שלי .  אבל אם אין לכם תמרים אתם יכולים לשלב במקומם קוביות קטנות של תפוח עץ או צימוקים או אגוזים קצוצים או משמשים מיובשים....(הבנתם את הכיוון נכון?)

הפאי שלי מורכב מבסיס של בצק פריך, מלית פרג ותמרים ומעל שכבת שטרוייזל (איזו מילה מצחיקה זו שטרוייזל...חחח ) והכוונה כמובן לפרורים מהבצק הפריך.

טוב זהו נגמרו לי המילים......(ונראה לי שטוב שכך) אז הנה תמונה של הפאי ומייד לאחריה המתכון.

 

 

 

(שמתם לב לנשיקה שנתתי לה? אמנם נראה קצת עקום אבל מרמז לכם על אהבתי לגרגרים השחורים הנפלאים האלה).

 

המתכון מתאים לתבנית פאי עגולה 24 סמ' 

 

המצרכים:

לבצק -

  • 150 גר' חמאה

  • 100 גר' אבקת סוכר

  • 1 ביצה

  • 300 גר' קמח

  • 1/4 כפית א.אפיה

  • קורט מלח

 

למלית - 

  • 200 גר' פרג טרי

  • 180 מל' חלב (3/4 כוס)

  • 100 גר' חמאה

  • 100 גר' סוכר (1/2 כוס)

  • 1 כף גרידת לימון /או תפוז

  • 1 ביצה

  • 70 גר' פרורי עוגיות (אני השתמשתי בפטיבר)

  • 80 גר' תמרים לחים קצוצים 

 

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את החמאה ואבקת הסוכר וערבבו עד לאיחוד.

  2. הוסיפו את הביצה והמשיכו בעיבוד עד לטמיעת הביצה בבצק.

  3. הוסיפו את הקמח, א.האפיה והמלח והפעילו את המעבד בפולסים קצרים, עד לקבלת בצק פרורים גדולים.

  4. הוציאו כרבע מכמות הבצק כפרורים, ושימרו בצלחת שטוחה במקרר. (כסו בניילון נצמד ושימרו בינתיים במקרר)

  5. את יתרת הבצק גלגלו לכדור ורפדו את תבנית הפאי, כולל השוליים.

המלית:

  1. המיסו בסיר חסין אש את החמאה, הסוכר והחלב.

  2. הוסיפו את הפרג וגרידת הלימון וערבבו היטב על אש נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים.

  3. בקערה קטנה טירפו את הביצה בעזרת מזלג והוסיפו אל תערובת הפרג, תוך כדי ערבוב מתמיד.

  4. הוסיפו את פרורי העוגיות והתמרים, וערבבו היטב.

 

הרכבת העוגה והאפיה:

  1. שיפכו את מלית הפרג מעל שכבת הבצק ומעל פזרו את פרורי הבצק.

  2. יש לאפות את הפאי בחום של 170 מע' למשך כ- 35 דקות

  3. לאחר צינון העוגה ניתן לפזר מעט אבקת סוכר לקישוט.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת