00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

הארטישוק של נעם - תיירות חקלאית

 

 

 

 

 

כמעט שוב דבר בעולם לא יכול לקחת ממני את ההתרגשות והכייף הפנימי שאני חשה בתוכי כל פעם שאני עושה את דרכי לעבר מחוזות ילדותי שבחבל לכיש. לראות ולגעת שוב באדמה ותנובתה. לנשום את אויר ואוירת הכפר ולהתגעגע לימים שלא ישובו עוד. ההזמנה לסיור בניר בנים בשדות הארטישוק של נועם עוררה בי את הציפיה. ברגע שגלשנו דרומה בכביש המוביל בואך צומת קסטינה, התחלתי להרגיש את הבית. נכון אינני בת ניר בנים אבל שדה משה מושב ילדותי השוכן במרחק דקות משם, הוא ישוב חקלאי ונפלא לא פחות.  בואו צאו למרחבים... 

 

ריבת ארטישוק ופרי הדר שרקח נעם

 

קבלת הפנים של נעם ודליה במשק שבמושב ניר בנים היתה מאירה. תה חם, עוגות גזר, לחמים וריבת ארטישוק ופרי הדר חדשו בנו אנרגיות טובות בטרם יצאנו לעבר שדות האטישוקים. הסביבה הכפרית, האויר הנקי והסבריו של נועם ליוו אותנו עד לתחנה הראשנה בחצר הבית שם הציגה אלנה קליכמן את יצירות אומנות הגנים המינאטוריים. 

 

   

       

 

משם עשינו דרכנו  נעולים במגפי גומי של פעם... על שדות הארטישוקים 

 

   

סל הארטישוקים - קוטפיים וזורקים לאחור.                                                       אני במגפיים  

 

הארטישוק הוא שיח רב שנתי, המתנשא לגובה של עד 1.5 מטרים. פריו הינו למעשה ניצן הפרח שטרם הבשיל. צמח יחיד מפתח עד 10 ראשים, בגדלים שונים. הפרי טעים ביותר ונחשב מעדן. למאכל מקלפים את העלים החיצוניים. האריטישוק נחשב ל"פצצת בריאות" ובין שאר מעלותיו הפחתת רמת הכולוסטרול, הורדה ויצוב רמת הסוכר הורדת הסיכון לסרטן והוא בעיקר מהווה מקור מצוין לויטמינים ולמינרלים. עונתו נמשכת מנובמבר עד מאי, כשהשיא בחודשי מרץ-אפריל בהם נקטף 60% מהיבול.

החלק האכיל של הארטישוק, לא רק שהוא טעים לאכילה גם מכיל אחוז גבוה יחסית של סיבים תזונתיים ובעיקר המסיסים. אלו ידועים כבעלי פוטנציאל להורדת רמת סוכר וכולסטרול בדם.
בנוסף מכיל הארטישוק חומרים נוגדי חמצון ייחודיים שאינם מצויים בירקות אחרים המסוגלים להגן בפני חמצון LDL (הכולסטרול הרע). הגנה זו מונעת התפתחות מחלות לב וחסימת עורקים

 

 

הארטישוק של נעם שבמשק יעקבא קיים במושב ניר בנים, בחבל לכיש, כבר משנות החמישים. כיום חיים בו שלושה דורות של חקלאים גאים שהם מראשוני מגדלי הארטישוק בארץ.בחודשי החורף החל מחודש ינואר פותח המשק את שעריו למבקרים ואורחים בסופי השבוע, במקום מוגשות ארוחות עשירות בדגש ארטישוק, הבראנץ העשיר  מוגש בסגנון בופה חופשי בין 10.00- 16.00. מחיר הבראנץ בשבת 100 ₪ למבוגר / 50 ₪ לילד. מתקיימים סיורים רגליים לשדות הארטישוק בליווי הסברים על מקורות הארטישוק אופו הגידול וסגולותיו.אפשר לקנות במקום. אל רשימת האירועים הקרובים הכנסו והזמינו כאן 

 

רוצים לקלף ארטישוק במיומנות? 

 

 

​  

נשמרים במים ולימון לבל ישחירו. 

 

 

כששבנו משדות הארטישוקים, קבלה את פנינו השפית איריס לוי - שף פרטי.  תושבת ניר בנים שסחפה אותנו לסדנה נפלאה ומטעמי גורמה שמעולם לא חשבתי לשלב בהם ארטישוקים.

את איריס לוי הכרתי בשנה האחרונה כאשר חלקנו סדנאות בישול ואפיה במסגרות שונות.. למדתי להכיר אשת מקצוע נעימה ובלתי מתפשרת בכל שקשור לעשייה המקצועית. איריס מציעה סדנאות  בישול לאפיה. מבשלת ארוחות גורמה באירועים ושמחות בהזמנה אישית

מעדותה של איריס: מקור ההשראה שלה ליצירת ארוחות גורמה בסביבת מגוריה באזור שבין הרי יהודה למישור החוף הדרומי הם שפע הפירות והירקות הטריים היישר מהשדה, הגבינות המקומיות ויינות הבוטיק השלובים ומהולים בקורטוב של אהבה למטבח האירופי שעל בסיסם היא  יוצרת ארוחות גורמה בטעם וסגנון כפרי ייחודי.

 

  

ארטישוק מטוגן צילום: ששת 

 

התחלנו בבצק שמרים לפוקצ'ה 

המצרכים

1 ק"ג קמח

מים 600 גר'

שמן זית 3 כפות

שמרים יבשים 17 גר'

מלח 16 גר'

אופן הכנה

ללוש את כל החומרים, להוסיף שמן ומלח בסוף.

להתפיח לפחות 8 שעות במקרר או שעתיים וטמפרטורת החדר.

לשטוח את הבצק על תבנית אפיה ולהתפיח 20-30 דקות.

ליצור שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.

למרוח בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.

לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך כ - 20-30 דקות במרכז התנור.

אפשר להכין סטרטר מ 3 כפות קמח , חצי כפית שמרים יבשים ו 2/3 כוס מים.

להשהות במקרר כ 12 שעות .

 

 

לערבב את הסטרטר עם חומי הבצק ולהתפיח כשעתיים בטמפרטורת החדר.

לתוספות מעל TOPINGS

בצל - 2 בצל פרוס, 3 כפות שמן זית, 3 כפות מלח גס.

לטגן בצל פרוס בכף שמן זית, למרוח שארית השמן ולפזר בצל שום ומלח.

ארטישוק - 5 לבבות נקיים פרוסים , מתגנים במחבת שם שמן זית ותימין.

מוסיפים מלח ופלפל

לטגן שום ושקדים בכף שמן זית. למרוח שארית השמן ולפזר שקדים, שום ומלח.

עשבי תיבול לטחון במעבד מזון כוסברה, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין + 3 שיניי שום, שמן זית ומלח 

יצירת המופת שלי... 

 

עברנו לריזוטו ארטישוק קלאסי - 5 מנות 

4 ארטישוקים גדולים

4 כפות חמאה

1 בצל, קצוץ דק

2 ענפי תימין

500 גרם אורז עגול לריזוטו

750 מ"ל ציר עוף או ציר ירקות

פרמזן מגורר

מלח ופלפל

אופן ההכנה :

קוטמים את ראשי הארטישוק, קולפים את הגבעולים ומסירים את החלקים הסיביים. חותכים לאורך

לפרוסות דקות ומטפטפים עליהן מעט מיץ לימון על מנת למנוע השחרה .

ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים את הבצל ומאדים כמה דקות .

שוטפים את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון ומוסיפים לסיר. מטגנים את הארטישוקים דקה או

שתיים .

מגבירים את האש ומוסיפים את האורז תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לטגן את האורז תוך ערבוב .

מביאים את הציר לרתיחה בסיר אחר .

לאחר שתי דקות מתחילים בהוספת הציר החם לאורז מוסיפים מצקת אחת בכל פעם, בוחשים -

ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך עד שכל הציר נספג באורז והאורז

רך כ 15 עד 20 דקות - - .מתבלים במלח או פלפל לפי הטעם, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

 

צילום: ששת

 

וסיימנו בארנצ'ינו ל 12 יחידות

אורז

כוס אורז עגול

2.5 כוסות מים

כוס פרמזן מגורר ½

2 חלמונים

50 גרם חמאה

כפית מלח ½

אבקת זעפרן (איריס שלפה לעיננו המשתאות  את הזהב הזהב הזה - מהכיס... )

מילוי

5 לבבות ארטישוק

חצי בצל קצוץ דק

50 מ"ל יין לבן

תימין, שמן זית, מלח ,פלפל, כוס פרורי לחם לציפוי. 

הכנת האורז

מבשלים את האורז במים + מלח עד שכל המים נספגים והוא נותר רך ומאט דביק. מסירים מהאש.

כשהאורז חם מוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה פרמזן והחלמונים. מוסיפים את הזעפרן ובודקים

אם צריך עוד מלח. משטחים את האורז על תבנית מתכת כדי שיתקרר מהר.

הכנת המלית

מזהיבים קלות את הבצל, מוסיפים את התימין וממשיכים לטגן .מוסיפים את קוביות הארטישוק

מטגנים יחד מספר דקות מוסיפים את היין וממשיכים לבשל יחד עוד כ 10 דקות עד שהנוזלים

נספגים. מוסיפים מלח ופלפל ומקררים.

יוצרים כדור קטן מבצק האורז ומשטחים אותו על כף היד , ממלאים עם כפית גדושה של המילוי

וסוגרים לצורת כדור. כך עושים עם כל האורז והבשר.

מגלגלים את כדורי האורז בפירורי לחם ומתגנים בשמן רותח עד להשחמה יפה מכל הכיוונים. 

 

כשהכל היה מוכן ערכנו שולחן למופת:

צילום: ששת 

 

 

ואם לא די בכך. במשק  של נועם ודליה המקסימה, תוכלו להנות מביקור מחבק, ארוחה נפלאה, סיור באוירה אחרת וגם לרכוש צינוקים כהים ובריאים שבעתיים, שמן זית טרי ממסיק אחרון וכמובן ארטישוקים היישר מהקטיף . ליצירת קשר:  054-227-8637  מושב ניר בנים, חבל לכיש  noam@artishoke.co.il  ויש גם מתכונים

 

 

כשיצאנו לדרך חכתה לנו הפתעה נפלאה - עצרנו לקפה עוגות ועוגיות אצל איל מיכאלי - קונדיטורית בוטיק-קפה-קטרינג. . איל נמרץ, מוכשר ומקסים קיבל את פנינו עם צוות צעיר ובגיבוי מושלם של אימו המקסימה נחמה ופתח לפינו שולחן מאפים מעולים מעשה ידיו להתפאר. 

 

 

הקייטרינג החלבי של אייל מיכאלי מציע מגוון רחב של תפריטים וקינוחי גורמה על לאירועים יוצאי דופן. אירועי חברות, כנסים עסקיים, אירועים ביתיים ולכל מי שמעוניין בחוויה קולינרית בלתי נשכחת. עם הקייטרינג של "אייל מיכאלי" תיהנו מחגיגה קולינרית הכוללת: פסטות טריות העשויות לפי מיטב המסורת, סלטים עשירים, קישים המבוססים על גבינות וירקות טריים משדות המושב, הנבחרים בקפידה, מגוון לחמי שיפון וכוסמין, פוקצ'ות ופיצות, הנאפות בקונדיטוריה מדי יום, מקמח איטלקי ייחודי ועוד ועוד. 
גולת הכותרת - קינוחי הגורמה של אייל מיכאלי, אשר יהפכו את הארוחה ואת האירוע כולו, לחוויית טעמים שלא פגשתם. הקייטרינג מציע שלל קינוחים אישיים ברמה הגבוהה ביותר, העשויים מהחומרים המובחרים ביותר.

שלל המאפים והקינוחים, המוצעים למכירה גם בקונדיטוריה, מיוצרים מחומרים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. 
הקייטרינג הינו חלבי וכשר וכך מספק אופציה למי שמעוניין באירוח קצת אחר –יוקרתי, מיוחד, מגוון ואנין טעם.

אייל מיכאלי, שף קונדיטור, אשר מאחוריו שנים של ניסיון בתחום אירועים, התמחות במספר מסעדות מהמובילות בישראל ('טורקיז', 'מוזס' ועוד) והשתלמויות ברחבי העולם, מציע כל מה שצריך עבור אירוע מושלם, עד הפרט האחרון.

בערבי חמישי מגיש אייל 'חגיגה איטלקית' –הכוללת מגוון מנות איטלקיות: פסטות טריות לפי מיטב המסורת, סלטים ומאפים מיוחדים:פוקצ'ות, קלצונה ועוד –הנאפים בתנור שהובא במיוחד מאיטליה. 

בימי שישי מוגשות ארוחות בוקר עשירות ומפנקות עד לשעות אחר הצהריים. ארוחות הבוקר מלוות במאפים המיוחדים של אייל ובלחמי שיפון במגוון טעמים –והכל נעשה במקום. בואו לפתוח את סוף השבוע בפינוק אמיתי! כמובן שאת כל אלה מלווים קינוחי הגורמה של אייל מיכאלי.

לבחירת היושבים במקום - תפריט בקר ותפריט ערב  להזמנות: בית קפה / קונדיטוריה:  טל':  08-8583031.  0522505359. 

בוטיק הקפה הממוקם בינות עצים ובשקט פסטורלי שרק משק במושב חקלאי (מושב ניר בנים) יכל להעניק, פתוח בעיקר בסופי השבוע. ימי שישי מומלץ ויותר להזמין מקום. בשבת הקפה סגור. 

 

 

 

תודה ל... לג'וד ליהודית ולורד - לב תקשורת 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו.

 בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי  

  שלכם תפו  

 

 

 
 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת