00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

נשנושי מיני פיתה

 

 

זה לא רק המרק וההתכרבלות בשמיכת הפוך מול הטלויזיה. אלו הם גם הפחמימות הידועות (לפעמים) לשמצה שמלוות אותנו בימים ובלילות הקרים .


לפניכם, מיני פיתות שהכנתם מהירה במילוי חומוס מטוגן עם בצל . 
אני ממליצה בחום להכפיל כמויות.  הכמות מטה מספיקה ל 24 פיתות מיני
מיני (פיתיות כפי שאנו קוראים להן) וכרגיל, אני לא אחראית על הקלוריות.
מקסימום תרוצו חצי שעה נוספת. גם מעלה דופק, גם בריא ומוריד קלוריות
והכי הכי חשוב ..... מ ח מ ם wink 


בחלק מהפיתיות המילוי נמצא בפנים ובחלק מהן המילוי מעל.

 



מיני פיתות במילוי חומוס ובצל
 

3/4 + 1 כוסות קמח שמרים אוסם
3/4 כוס מים פושרים
1/4 כף מלח
1/2 כף סוכר
1 כף שמן זית

מעט שמן זית לשימון

 

 

למילוי

1 קופסת שימורי חומוס
2 כפות שמן 
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף כמון טחון טרי
מלח

 

לערבב את כל חומרי הבצק ללישה מהירה לתערובת חלקה. לשמן קערה בשמן זית
ולהניח את הבצק בתוכה להתפחה. לכסות בניילון נצמד. מעל להניח מגבת עבה
ולהניח במקום חם להתפחה. 

בימים אלה עדיף מתחת למזגן והכי טוב מתחת לפוך.


בגמר ההתפחה לרדד את הבצק. לקרוץ ממנו כדורים קטנים. להניח על נייר אפיה
המונח בתבנית. לכסות שוב להתפחה מהירה שניה (בערך 15 דקות)

 

 

 

בינתיים מחממים תנור ל 190 מעלות ומכינים את המילוי.
מחממים שמן במחבת. ממליחים ומוסיפים את הכמון. בהתחממות השמן מוסיפים
את הבצל. מטגנים בערבוב ומוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים.

לערבב כדקה שתיים ולהוריד מהאש. למעוך את גרגרי החומוס.

 

לשטח כל כדור לפיתה קטנה ולהניח מעל מעט מהמילוי. אם בא לכם פיתיה ממולאה 
להניח מילוי מעל ולכסות בפיתיה מעל. להדק היטב. לאפות כ15 - 20 דקות (תלוי
בתנור) .

 

 

בתיאבון

 

אלינוער

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת