00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טעים ללא גלוטן

לחמניות רכות ומתקתקות

 
כ 15 לחמניות
חומרים:
3/4 כוס קמח ללחם ללא גלוטן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס קמח קינואה/תירס
2 כוסות קונדיטור+ לפי הצורך
1 כפית משפר אפיה
1 כף סיבים תזונתיים- ממליצה על קליפות פסיליום
1 ביצה
11/4 עד וחצי כוסות חלב פושר (אפשר מהול במים )
1.5 כפות שמרים יבשים
3-6 כפות סוכר לפי רמת המתיקות הרצויה
1/2 כפית מלח
50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מנפים את הקמחים, מוסיפים סיבים,מלח,משפר אפיה ומערבבים היטב
מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים
מוסיפים ביצה, כוס ורבע חלב פושר ואת החמאה המומסת
לשים במערבל עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ודביק (דומה לממרח), מוסיפים נוזל לפי הצורך
 מקמחים קלות את הבצק ,מכסים את הקערה מניחים על כרית חימום לתפיחה , כשעה
מוסיפים חופן קמח ,לשים להורדת הנפח
מחלקים את הבצק ל15-18 חלקים
 מקמחים את הידיים, מעבדים כל חלק בין כפות הידיים ללחמניה אחידה וחלקה
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה ברווחים של כ 2 ס"מ
מכסים עם מגבת נקייה, מניחים על כרית חימום להתפחה ,כחצי שעה
מברישים ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמה בין 20 ל 30 דקות
הערות
ניתן להשתמש בחלב סויה ומחמאה ללחמניות פרווה
אפשר לזרות זרעונים כגון: שומשום,קצח,פרג... על פני המאפה לאחר הברשת הביצה
ניתן לאפות לחמניות קשר או צמות- חשוב לעבד היטב את ה"נחשים" לקבלת מרקם אחיד וחלק
למתכון בתוספת ערכים תזונתיים- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5033

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
קוביית Facebook Like
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רותה ט אלא אם צויין אחרת