88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אסאדו - לא רק על האש

מה אסאדו פתאום? כשראיתי חתיכות יפות של בשר עם פחות שומן אצל הקצב, החלטתי שזה מה שאני הולכת להכין, מתאים מאוד להכנה כל הזמן, ולימים אלה בפרט ואם מוסיפים את הבשר לחמין - יאמי, הבישול האיטי עושה לבשר רק טוב ולנו הנאה מושלמת.

לא חייבים להכין את הבשר על האש, אפשר בתנור ויוצא לא פחות טעים.

למה קוראים לזה אסאדו? אין לי מושג, הבנתי שאסאדו, זה בכלל תיאור של שיטת צלייה ושל צלעות בקר שחותכים אותם לרוחב??

טוב, מה זה משנה, העיקר שטעים ואני אוהבת.

אז כמו שכתבתי, הכנתי אותו בתנור על מצע של בצלצלי שאלוט. אפשר להשרות את הבשר בתערובת של בשר לפני ההכנה, אני לא עשיתי את זה, גם בלי ההשרייה, הבשר יוצא טעים.

אין מה לפחד להכין את האסאדו, הוא מתמסר בקלות.

קצת תמונות ולאחר מכן, מצרכים והוראות ההכנה

ומה נקנה ואיך נכין:

מצרכים:

1.     קילו וחצי אסאדו מנוקה, שטוף ומונח במסננת ליבוש (הכמויות להחלטה שלכם)

2.     חבילה בצלצלי שאלוט (מגיעה בשקיות ארוזות)

3.     לערבב תבלינים בקערית: מלח, קארי, פפריקה מתוקה, כמון: 1 כפית שטוחה מכל תבלין

4.     5 כפות שמן קנולה

5.     1 כוס יין אדום יבש

6.     תבנית אפייה מתאימה

הכנה:

1.     לחמם תנור ל-200 מעלות

2.     לשפוך שמן בסיר מתאים שיכיל את כל החתיכות של הבשר

3.     ל"סגור" מעט את הבשר מכל הצדדים (מעין טיגון)

4.     להוסיף את הבצלצלים לטיגון של כמה שניות, רק כדי שיקבלו את הצבע

5.     לפזר את התבלינים

6.     לשפוך מעל את היין

7.     לערבב ולבשל 3-4 דקות ולשפוך הכל בתבנית

8.     לעטוף בנייר אפיה ומעל נייר כסף

9.     לאפות בערך שעה וחצי עד שעתיים עד שמוכן, אפשר לטעום ולוודא שמוכן

 

להגיש את הבשר עם אורז, תפוחי אדמה - בתיאבון

 

 


 


 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת