00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

קדירת בקר ערמונים ופלפלים אדומים

חורף כל כך כייף להכין תבשיל קדירה מעבר לטעמים העצומים המצויים בו 

עננה של ריח מכסה את הבית ואין כייף יותר מהמשפט הבא:

״יוואו איזה ריח מריחים מהחנייה״

אז זה בדיוק המתכון מתחילים

החומרים עבור 6 סועדים

1 ק״ג בשר בקר( צוואר-מומלץ טרי) חתוך לקוביות בגודל בינוני

2 שקיות ערמונים בוואקום  

1 ראש שום בשרני 

5-6 יח׳ פלפלים אדומים מתוקים יבשים

2 יח׳ פלפל שאטה

2 יח׳ צ׳לי טרי

כפית גרגרי כוסברה  

2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן

כפית כורכום

מלח 

פלפל שחור גרוס

כפית כמון

3 כפות שמן זית 

אופן ההכנה 

אני ממליץ על שימוש בסיר לחץ מקצר את הזמן ב-50% 

בסיר נחמם 3 כפות שמן זית ונוסיף את הבשר בשלב זה נמליח קלות (הבשר מוכשר קצת מלוח)

לאחר סגירת הבשר נוסיף מים עד כיסוי (פלוס ספל מלאה)

נסגור את הסיר ונבשל כ-45 דק׳ (בסיר לחץ) במידה ואנו משתמשים בסיר רגיל  בערך שעה וחצי.

במקביל נחמם סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את שיניי השום (אש נמוכה ) יש להיזהר 

לא לשרוף את השום טעמו יהפך למר.

לאחר כ-45 דק נסנן את הבשר מהנוזל (נשמור את הנוזל בצד)  

נוסיף לסיר עם השום את גרגרי הכוסברה ונטגן קלות (כך הם יפתחו והארומה תהיה נפלאה)

נוסיף את התבלינים והפלפלים ולסיום מחצית מהנוזל ונביא לרתיחה .

בשלב זה נשלים טעמים ונוסיף לסיר את הבשר המבושל נוסיף מהנוזל עד לכדיי 3/4 מגובה 

הבשר נצרף לחגיגה את הערמונים ונבשל עוד 30-40 דק׳ על אש נמוכה .

לקראת ההגשה נפזר מעט כמון (ארומה נפלאה) ונגיש בצלחת עמוקה מלאה ברוטב לצד לחם טרי וחם או 

 לצד אורז לבן,קוסקוס בתיאבון.

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת