11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קנלוני במילוי גבינות וחציל קלוי

קנלוני במילוי גבינות וחציל קלוי

מתכון  מדויק, מעולה,  קל להכנה,

שוס אמיתי.

 

 

 

 

 

 

 

המצרכים:

1 ח' גלילי קנלוני,

1 קוטג',

 50 גר' פרמז'ן,

1 ח' גבינת חמד,

1 ח'  קטנה , כ-  150 גר' גבינה לבנה,  

1 חציל בינוני קלוי,

1 בצל ירוק,

 3 שיני שום,

מלח,פלפל,

לשמור בצד: לזריה מעל הרוטב, 150 גר' גבינה צהובה מגוררת (שמתי עמק),

לרוטב:

1 שמנת מתוקה,

 1/2 כוס חלב,

 50 גר' חמאה,

1 בצל בינוני קצוץ דק,

2 שיני שום,

מלח פלפל

אופן הכנה;

קולים את החציל מקלפים מגרדים את הפנים שלו למסננת להגרת נוזלים, קוצצים על קרש בעזרת סכין, ומעבירים  לקערית לקרור (הכנתי מיום קודם)

בקערה, מערבבים את כל הגבינות, את גבינת החמד גררתי על פומפיה גסה,.

מוסיפים לתערובת בצל קצוץ ושום. מוסיפים את החציל הקלוי ומתבלים.

מסדרים את גלילי הקנלוני בתבנית פיירקס  משומנת בחמאה בשתי שורות.

 מכינים שקית זילוף חתוכה בקצה בקוטר שיכול להיכנס לגליל הקנלוני.  ממלאים בתערובת הגבינות וממלאים אחד אחד, משני הצדדים. לא דוחסים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מכינים את הרוטב:

ממיסים חמאה במחבת, מוסיםפים בצל בינוני קצוץ דק, מזהיבים קלות. מוסיפים שמנת מתוקה, ו ומביאים לרתיחה,

מוסיפים את החלב, מערבבים היטב,  ומרתיחים יחד , מערבבים כל העת ומוסיפים תיבול. מבשלים על אש נמוכה כ- 7 דקות לערך..

 יוצקים את  הרוטב החם על הקנלוני שבתבנית,  הרוטב לא צריך לכסות את הגלילים, הוא רק ירכך אותם במהלך האפיה. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה בנדיבות. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ- 20 דקות, מרטיבים לפחות פעם אח עם הרוטב ,

אם מגישים מיד, מעלים טמפרטורה ל- 200 מעלות, ומביאים את הגבינה שפיזרנו מלמעלה למצב של בעבוע וקבלת צבע שחום.

אם מגישים מאוחר יותר, אופים רק עד שלב עשרים הדקות הראשונות, מכסים ברדיד אלומיניום, ולפני הגשה, מחממים תנור ל- 200 מעלות, מחזירים את הקנלוני למרכז התנור לחימום והקרמה  סופית.

 

*אצלנו אהבו מאוד, וזה הציון הכי גבוה, שאפשר לתת למתכון, מבחינתי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת