11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרחי כרובית בתנור

ראש כרובית לבן  שפרחיו מהודקים ונקיים , ובעלים אין חורים.

ראיתם חורים בעלים או כתמים שחורים קטנים על פרחי הכרובית, קרוב לודאי שהיא מתולעת.  

הפכו אותה ובדקו היטב,  יכולות להיות תולעים ירוקות זעירות קטנטנות, שנראות כמו חלקיקי עלים, שלא תרצו לאכול. נכון?

מכיון שכרובית גדלה צמוד לאדמה, לרוב היא גם מכילה אבק וחול, שנראה רק בקושי.

יש לפרק את פרחי הכרובית ולהשאיר מעט מהגבעול המעובה המחבר אותה,  כדי שלא תתפרק במהלך ההכנה.

 מכינים בקערה עמוקה, תמיסת מים +מלח בישול גס, ומשרים את פרחי הכרובית כ 20 - 30 דקות לערך.  מה שמסיר ממנה את הלכלוך, וכל מה שדבק בה.

*נקודה למחשבה:

בשווקים נמכרת הכרובית עם עלים וגבעול ששוקלים לא מעט, על כן כדאי יותר לקנות כרובית אחת גדולה,  מאשר שתיים קטנות שיש בהן פחת כפול, שכן,  הכרובית לא ממש זולה כיום.

 

 

 

 

 

 

 

חומרים:

1 ראש כרובית  או שתי כרוביות בינוניות,

מפורקת לפרחים, להשרות בתמיסת מי מלח כ- 30 דקות.  לשטוף ולסנן מהמים

להכנת הרוטב:

1/2 כוס  רוטב צ'ילי מתוק,

1/3 כוס שמן זית,

כפית גדושה חרדל אמיתי,

3 כפות מיונז  (אפשר דל קלוריות)

מיץ מחצי לימון טרי (אפשר יותר, זה רק מוסיף)

 מלח, פלפל, פפריקה מתוקה,

כ- 1/2 כוס מים.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מכינים תבנית פיירקס גדולה דיה להכיל את כל פרחי הכרובית בשכבה אחת. לשמן את התבנית בשמן זית.

מערבבים  את כל חומרי  הרוטב בקערה עמוקה. צריכה להתקבל תמיסה סמיכה  מעט.

 מוסיפים לרוטב את פרחי הכרובית המסוננים, ומערבבים היטב כך שיצופו כולם ברוטב מכל הצדדים.

יוצקים הכל לתבנית הפיירקס, מכסים ברדיד אלומיניום. מכיון שהכרובית אינה מבושלת,  בשלב זה, עליה להתרכך מעט בטרם נמשיך.

אופים בתבנית מכוסה כ- 30 דקות. בודקים , מסירים את כיסוי רדיד האלומיניום, ובודקים אם קיסם ננעץ  ללא התנגדות. לא צריך להיות רך מאוד כי ממשיכים באפיה פתוחה. 

מסירים את הכיסוי מהתבנית, מערבבים במרית שטוחה את הכרובית כך שתתגלגל כולה ברוטב שבתבנית.  וממשיכים לאפות ללא כיסוי עד לקבלת גוון שחום ויפה.

מגישים חם .

הגשה:

מתאים לארוחת מזנון,

 מתאים כחלק מארוחה כתוספת למנה עיקרית, בליווי אורז לבן,  פירה,  פתיתים וכד'.

מתאים לארוחה חלבית / או בשרית.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת