00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רולדת וניל ללא גלוטן

24/01/2014

 

עוגות רולדה הן מסוג העוגות שהכי מהיר וכייף להכין. הן גם יכולות להיות מגוונות במילויים שונים כמו קרם שוקולד, קרם וניל קרם פטיסייר ותותים  או פירות יער או ... ואו... ואו... ממש כל אחד וכמעט כל מה שעולה על דעתו. חוצמזה שמעתי ליחשושים שהן הולכות לעשות "קאמבק" מטורף. אז כדאי להיות מוכנים!! 


מאחר ובבלוג כבר נתתי מתכון אחד לרולדה מבית אמא. הכנתי הפעם את הרולדה ללא גלוטן, עטפתי אותה בקרם וניל מכל הכיוונים, והוספתי שבבי שוקולד מריר.  אני הגשתי אותה כשחברים טובים הגיעו לביקור והאמת שההתלהבות היתה כל כך גדולה מצד אחד הטועמים, עד שהוא כבר הספיק להכין אותה מספר פעמים בביתו. ולצלצל לפרגן כמובן.

יש לציין כי הבסיס למתכון הרולדה הנהדרת הזו, הוא של הקונדיטורית סאני דרעי שהתפרסם באתר של "על השולחן". היא מילאה את הרולדה בקרם פטיסייר ופירות פטל. אבל אני ביקשתי לפשט עוד יותר את הדברים ולכן שיניתי מעט  את הכיוון. (וגם כדי שאספיק להכין לפני שהאורחים מגיעים). 

אז אם בא לכם המון פירגון, ללא מאמץ רב, העוגה הזו בישבילכם!

 

 

 

המצרכים: 

לרולדה:

  • 3 ביצים שלמות, מופרדות לחלבונים וחלמונים

  • 1 ביצה שלמה (נוספת)

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כוס קורנפלור

  • 2 כפיות תמצית וניל

 

לקרם הוניל:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מל')

  • 1 קופס' אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

  • 1/2 כס חלב

  • * שוקולד מריר מגורד לקישוט

 

 

 

אופן ההכנה:
 
בצק הרולדה:
 
  1. הכניסו אל קערת המיקסר את החלמונים, הביצה השלמה, הוניל והסוכר, והקציפו עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

  3. ערבבו יחד (באופן ידני) את שתי התערובות, הוסיפו את הקורנפלור וערבבו בתנועות קיפול, עד לאיחוד מלא.

  4. רפדו את תבנית האפיה (השטוחה) של התנור, בנייר אפיה, ושמנו אותו מעט בעזרת תרסיס שמן. 

  5. שיפכו את מסת הבצק מעל נייר האפיה, ושטחו באופן שווה בתבנית.

  6. אופים בחום של כ- 190 מע' למשך כ- 10 דקות. עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר והוא קפיצי מעט.

  7. לאחר האפיה, פירסו נייר אפיה על משטח העבודה, הוציאו את הבצק (ביחד עם נייר האפיה) מהתבנית, והיפכו אותו מעל הנייר החדש.

  8. הורידו בזהירות את הנייר העליון מהרולדה, וגלגלו את הבצק לרולדה, כסו במגבת נקייה, והשאירו בצד עד לצינון מלא.

 
קרם הוניל:
  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב.
 
הרכבת העוגה:
 
  1. פיתחו בזהירות את הרולדה הקרה.

  2. מירחו בפנים כמחצית מקרם הוניל וגרדו מעל מעט מהשוקולד המריר.

  3. גלגלו את הרולדה בזהירות, תוך כדי קילוף נייר האפיה בעדינות, עד לסגירתה. (הניחו את הרולדה כאשר הסגירה בתחתית).

  4. מירחו את יתרת הקרם סביב הרולדה, בנדיבות. קשטו ביתרת השוקולד המריר והכניסו למקרר לייצוב.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת