00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות חמאה וג'ינג'ר

 

כשהחורף מגיע, והגשם דופק בחלון, אני מייד חושבת על כוס תה חם. עם הרבה נענע ומקל קינמון.  ואם כבר כוס תה חם אז איך אפשר בלי עוגיה לטבול בו? הרי כל הטקס אינו מושלם ללא עוגיה טובה. 


האמת שהפעם התכנון המקורי היה גם לקשט את העוגיות ברויאל אייסינג. אך לצערי תכנון לחוד ותוצאה משביעת רצון לחוד. כי הניסיון הראשון שלי, בקישוט, לא היה מוצלח במיוחד. האמת שיש לי המון תרוצים ללמה וכיצד אבל תכל'ס בסוף של דבר, התוצאה מבחינתי הייתה פשוט מאכזבת. ולכן לא אשתף אתכם בתהליך הקישוט, (וזה רק בכדי למנוע מכם עוגמת נפש). 
אבל מה שכן יצא מוצלח ביותר, הן העוגיות שעמדו להפליא בכל הציפיות (כולל הטבילה בכוס התה). ואפילו הצליחו להעלות אצלי געגועי נוסטלגיה יפים וטעימים מבית אמא.

 

אז תגידו לי אתם, מה צריך יותר מזה? אז קבלו המלצה אישית ממני - נסו את זה בבית!

 

 

 

המצרכים:

  • 250 גר' חמאה רכה

  • 1 כוס סוכר

  • 1 ביצה

  • 2 כפיות תמצית וניל

  • 3 כוסות קמח

  • 2 כפיות אבקת אפיה

  • 1/4 כפית מלח

  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון (זנגוויל)

 

אופן ההכנה:

  1. ערבבו במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר, עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. הוסיפו את הביצה ותמצית הוניל והמשיכו לערבל עד שהביצה נטמעת היטב בבצק.

  3. ערבבו יחד את הקמח, המלח,א.האפיה והג'ינג'ר, והוסיפו לאט לאט אל מסת החמאה והסוכר. המשיכו בערבוב עד לאיחוד.

  4. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר לושו מעט בידיים כסו בניילון נצמד והניחו אותו בצד למנוחה קצרה של כ- 10 דקות. (הבצק אמור להיות רך מאוד אך לא נדבק לידיים.)

  5. פזרו מעט קמח על משטח העבודה ורדדו את הבצק ללעיגול בעובי של כ- 1/2 סמ'.

  6. בעזרת חותכנים לעוגיות, קירצו מהבצק את העוגיות וסדרו בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כ-1/2 סמ' האחד מהשני.

  7. יש לאפות את העוגיות בחום של כ-200 מע' למשך כ- 10 דקות. רק עד להזהבה קלה.

 

 

 

 

 

 

 

 

ואם תהיתם איך נראות העוגיות המקושטות, ברויאל אייסניג, שסיפרתי לכם עליהן קודם, אז הנה הצצה קטנה....

 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת