2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מרק תימני אורגניל ...

אין כמו מרק טוב לחמם את הגוף בימים קרים ,את טעם וריח המרק התימני אני זוכרת מהילדות כשהשכנה התימניה שלנו

היתה מעבירה לנו דרך המרפסת צלחת עם המרק החם והטעים הזה ,תמיד היתה גם צלוחית קטנה עם סחוג מעשה ידייה ,

את הטעם לעולם לא אשכח ,מתכון של השכנה אין לי אבל מתכון מחברה תימניה אסלית קיבלתי ואשתף ברשותכם למעשה

המרק שהכנתי החזיר אותי לטעם ההוא של הילדות .

1/2 ק"ג בשר בקר בקוביות גדולות


מעט שמן


1 בצל גדול קצוץ גס


1 שורש סלרי (כולל עלים וגבעולים

 

4 תפוחי אדמה קלופים


5 שיני שום קצוצות גס


1 עגבנייה גדולה מגורדת


2 כפות גדושות חוואיג’ למרק


 2 כפות מרק עוף

 

צרור קטן כוסברה


מלח

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר מוסיפים את הבשר משחימים היטב ,מוציאים לקערה .מוסיפים את הבצל הקצוץ לסיר מזהיבים

מעט,מוסיפים את השורש סלרי ,השום ,העגבנייה ,והבשר ,מערבבים היטב ,מוסיפים את התבלינים ומים רותחים

שיכסו את כל הבשר  ועוד 5 ס``מ מעל ,מביאים לרתיחה ,מוסיפים את תפוחי האדמה מבשלים כשעתיים וחצי עד

שהבשר כחצי שעה לפני שהמרק מוכן מוסיפים צרור כוסברה שטוף היטב ,וממשיכים לבשל ,בסוף הבישול מסירים את

הכוסברה ,מי שאוהבת אפשר לקצוץ את הכוסברה שתתערבב עם המרק ,כמובן טועמים אם יש צורך מתקנים תיבול .

אני מבשלת את הבשר בסיר לחץ שעה ומסיפה למרק ,מבשלת עד שעה עם כל המצרכים .

מומלץ להגיש עם לחוח ,סחוג וחילבה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת