00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

תפוחי אדמה דקים דקים בשמנת

מתכון מדהים טעים ומעט משמין  - מתאים לשבועות , לארוחות ערב  ובכלל..

אצלי הילדים ישר ליקלקו... ורק ביקשו עוד ועוד...

 

המצרכים:

6 תפוחי אדמה - 1 קג' -  פרוסים דק דק כמה שאפשר  - (אפשר לפרוס בעזרת פומפיה )

מלח לפי הטעם

2 פרוסות גבינה צהובה או 2 כפות  גדושות פרמזן מגורד -  לסוף

פלפל שחור - לפי הטעם

אגוז מוסקט - 1/4 כפית עם התפוחי אדמה - 1/4 כפית בסוף

2 או 3 - שום כתוש

1 שמנת לבישול 15%

1 שמנת להקצפה 32%

מעט מרגרינה (מחמאה)  בערך - חצי כפית -  לשימון התבנית.

 

כדאי לדעת : אפשר להשתמש בשמנת לבישול 10% בכמות של 2 יחידות , זה יוריד את הערך הקלורי למנה - לשומרי המשקל.

 

צריך :  גודל  תבנית בנונית או פיירקס או חד פעמית - כדאי עגולה

 

אופן ההכנה:

 את תפוחי האדמה הפרוסים דק דק יש להניח בקערה, להוסיף  שום כתוש,  מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט  1/4 כפית ולערבב .

 משמנים תבנית במעט מרגרינה ומוסיפים את תפוחי האדמה הדקים .

 ואז מוספים את השמנת לבישול  + שמנת מתוקה  ודואגים שהשמנת מכסה את תפוחי האדמה.

 מתקנים תיבול ומוספים מלח , פלפל שחור . (אפשר לטעום טיפה את הרוטב יהיה לשביעות רצונכם).

 לפני הכניסה לתנור יש לפזר את הרבע כפית אגוז מוסקט.

 להכניס  לתנור מחומם מראש ל - 180 - 190 מעלות  ל- 50 - 55 דקות .

 לאחר 40 דקות לקראת הסוף יש לפזר את הגבינה הצהובה .  לא לשכוח

 כאשר המאפה שחום והתפוחי אדמה מוכנים אפשר להוציא מהתנור - ויש לאכול .. טעים בטרוף

בתאבון

תמונה לפני הכניסה לתנור

ותמונה אחרי המנוחה בתנור

ערך קלורי למנה :  http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4703

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת