00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

מרק עדשים כתומות

 

עוד מרק חמים לימי החורף הקרים  - והפעם מרק שהבישול שלו כ- 30 דקות בהכנה פשוטה וקלילה...

 

צריך:

גודל סיר - בנוני - גדול

 

המצרכים  למרק :

סלרי  -  2 גבעולים קצוצים דק דק

סלרי עלים  - חצי כוס קצוץ דק

גזר 1 מגורד גס

בצל 1 קצוץ

כוסברה חופן  קצוצה דק  (חצי כוס )

כוס וחצי - עדשים כתומות

1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונסודיום - אפשר מלח במקום לפי הטעם

פלפל שחור 1/4 כפית  (לפי הטעם )

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה :

 למלא סיר עם מים ולהוסיף את הבצל הקצוץ לבשל על אש גבוהה

 להוסיף את הגזר המגורד והסלרי הקצוץ ולהביא לרתיחה.

 כעת יש להנמיך את האש ולבשל על  אש בנונית ,  את העדשים הכתומות יש לשטוף במי ברז במסננת ולאחר מכן  להוסיף למרק ולערבב.

 להוסיף תיבול אבקת מרק עוף  או מלח , להוסיף את הפילפל השחור ולהוסיף את השמן זית - ולערבב.

 לבשל כ- 30 - 40  דקות עד ריכוך העדשים  , ואז להוסיף את הכוסברה הקצוצה ..

 

כדאי לדעת : העדשים הכתומות מתרככות מהר ולכן זמן הבישול לא ארוך...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת