00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

סלט כרובית אפויה ברוטב טחינה

אחלה סלט שבעולם אני יכול לחיות עליו, בדרך כלל מטגנים את הכרובית ואני שוב חוסך בקלוריות ואופה אותם ושוב הטעם נשאר אותו הדבר.

מצרכים:

כרובית מפורקת לפרחים קטנים

מיץ מחצי לימון גדול

חופן כוסברה קצוצה

2 כפיות שום כתוש

מלח

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית איכותית (ממליץ בחום על הר ברכה או אלארז)

מים קרים (מי קרח)

שמן זית

אופן ההכנה:

מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים עד ריכוך ומעבירים למסננת, לאחר שכל הנוזלים יורדים, מעבירים לקערה ובוזקים מעל 4 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות רבה.

מעבירים לתבנית עם נייר אפיה (שכבה אחת) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמת הפרחים.

מערבבים את כלל מרכיבי הרוטב ומוסיפים מי הקרח עד קבלת מרקם מעט סמיך (כמו כל רוטב).

לאחר הוצאת הכרובית מהתנור נותנים לה להתקרר ומערבבים עם הרוטב (לא להציף) אם נשאר מהרוטב תשמרו לדברים אחרים (חבל לזרוק)

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת