33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

גזע עץ משוקולד לחג המולד (טרונקטו די נאטאלה - tronchetto di natale al cioccolato)

 

מהו הטרונקטו?

רולדת שוקולד מסורתית של חג המולד 

מדובר בקינוח איטלקי מוכר ואהוב לכבוד חג המולד, יחד עם הפאנטונה ומבחר מטעמים נוספים נמצאים במחלקת המתוקים, ניתן לרכוש טרונקטו בחנויות המזון וגם בפסטיצ'ריות.

יש כל מיני סוגים ושילובים של טרונקטו, אם כרולדה מבצק וניל או שוקולד, מלית שוקולדית בציפוי קרם שוקולד או קפה... את המרשם לרולדה עצמה לקחתי מאחותי היקרה (אוהבת אותך אחותי ) כיוון שמדובר במרשם מנצח שהיא תמיד מכינה על פיו - החלטתי ללכת עליו. זו הייתה הפעם הראשונה שלי עם רולדות ומצאתי את המתכון קל וכייפי לביצוע - ממליצה לכן/ם עליו גם אם רוצים להכין "רק רולדה לשישי".

החלטתי לעשות את הטרונקטו שלי עם רולדה מבצק קקאו במלית crème Chantilly ופצפוצי שוקולד מריר, מצופה בקרם שוקולד ומקושט באווירת חג המולד

אתן/ם מוכנות/ים לטרונקטו 100% בסטייל שלי? שימו לב להערות בסוף הרשומה, אני מתחילה! 


מצרכים לבצק הרולדה של אחותי:
4 ביצים - להפריד בין החלמונים לחלבונים
גרידת לימון (מלימון אחד קטן)
4 כפות מים חמים
100 גרם סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)
1 סוכר וניל
קורט אבקת אפייה
25 גרם קורנפלור
100 גרם קמח (אם נבחר רולדת קקאו כמו שאני הכנתי, יש לשים 75 גרם קמח + 25 גרם קקאו מר)

מצרכים לסירופ (להרטבת העוגה):
1 כף סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)
רבע כוס מים

מצרכים למלית:
2 אינסטנט פודינג וניל (אני השתמשתי באבקה להכנת crème Chantilly
)
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
50 גרם פצפוצי שוקולד

מצרכים לציפוי הרולדה:
2 אינסטנט פודינג שוקולד (ניתן להחליף בפודינג ריבת חלב/קפה אם רוצים את גזע העץ בגוון בהיר יותר)
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב

מצרכים לקישוט הרולדה:
מעט אבקת קקאו מר, קישוטים ממרציפן או מבצק סוכר, עלי שמיר לעיצוב בסגנון חג המולד.

אופן הכנת בצק הרולדה:
לחמם תנור ל-200° צלסיוס.
לרפד תבנית אפייה גדולה של התנור (אלו שמגיעות עם התנור) בנייר אפייה ולשמנה קלות, אני שמתי מעט שמן ומרחתי בעזרת נייר סופג על כל נייר האפייה.
לנפות לקערית את הקמח (אם נבחר ברולדת שוקולד גם את הקקאו המר), את הקורנפלור ואת אבקת האפייה.
בקערית אחרת לטרוף את החלמונים עם המים, סוכר הוניל וגרידת הלימון לתערובת קצפית.
בקערת הקצפה גדולה להקציף את החלבונים ולהוסיף להם את הסוכר בקצב איטי. כאשר נוצר קצף לבן ותפוח להוסיף את תערובת החלמונים, להוריד בקצב ההקצפה ולהוסיף בעדינות את תערובת הקמחים.

 


למזוג את בלילת הרולדה לתבנית האפייה ולאפות במשך 15 דקות בלבד.
בזמן שהרולדה נאפת בתנור להכין מגבת מטבח נקייה עם סוכר מעליה (אני פיזרתי כף סוכר חום) ולהכין את הסירופ (סוכר+מים על הכיריים עד שמתחילות בועות קטנות של רתיחה).

 


להוציא את הרולדה האפויה מהתנור, להפוך אותה למגבת ולקלף את נייר האפייה ממנה.
להרטיב בעדינות את הרולדה עם הסירופ ולגלגל אותה במגבת עד שתגיע לטמפרטורת החדר.

 


בינתיים ניתן להכין את המלית ואת הציפוי.

אופן הכנת המלית:
להקציף את השמנת המתוקה והחלב עם האינסטנט פודינג וניל, כאשר מתקבלת קציפה להוסיף את שבבי השוקולד המריר ולקפל קלות, לאחסן במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת ציפוי הרולדה:
להקציף את השמנת המתוקה והחלב עם האינסטנט שוקולד (או כל אינסטנט פודינג כהה אחר שבחרנו), כאשר מתקבלת קציפה לאחסן במקרר עד לשימוש.

אופן הרכבת הרולדה:
כאשר הרולדה הגיעה לטמפרטורת החדר ונוחה להרכבה לפרוס את המגבת.

 

 

למרוח את קרם הוניל על הרולדה, לא לשכוח להשאיר כסנטימטר בקצה העוגה ריק ממלית (היא נדחפת לכיוון חוץ כאשר אנחנו מגלגלים את הרולדה).

 


להניח את העוגה בצלחת הגשה - גם צלחת אליפסה גדולה שמשמשת להגשת דגים תתאים במצב הזה.

 

 


בעזרת סכין חדה לבצע חיתוך אלכסוני של אחד מקצוות העוגה (אורך של 5-7 ס"מ), לקחת את החלק הקטן הזה ולהניח אותו כמעין ענף עבה של העץ.

 


לצפות את הרולדה בקרם השוקולד (או בכל קרם כהה אחר שבחרנו).

 

 

כאשר הרולדה כולה מצופה לקחת מזלג ולעבור עם הצד של ארבעת השיניים לאורך הרולדה ליצירת מראה של גזע העץ. בקצוות לעשות מעין סיבוב מעגלי כדי לדמות את טבעות העץ.

 


לנפות מעל מעט קקאו מר בעזרת מסננת קטנטנה ולאחסן בקירור.
 

 

ניתן לקשט בדמויות מסוכר, אני הוספתי פרחים וחיפושיות כפי שניתן לראות בתמונה למטה. להוספת מראה חגיגי לכבוד חג המולד הקישוט היה גם עלי שומר שמזכירים את עץ האשוח.

 

 

מספר הערות לסיום:

מהמתכון ניתן להכין רולדות שונות. אם רוצים רולדת וניל - יש לשים 100 גרם קמח, אם רוצים רולדת שוקולד - יש לשים 75 גרם קמח ו-25 גרם קקאו מר. 

יש צורך ב-15 דקות אפייה בלבד, אפיית יתר תוביל לרולדה חסרת גמישות ובעלת מרקם יבש.

אל תוותרו על הסירופ להרטבת הבצק האפוי, במידה ותעשו זאת תתקבל רולדה יבשה וחבל על הזמן והעבודה. אם הרטבתן/ם את כל הבצק ונשאר לכן/ם סירופ אל תתפתו ותשפכו אותו על הבצק האפוי, יש ללחח את הבצק ברגש ולא להציפו.

אם רוצים רולדה "קלה" יותר אפשר לוותר על הציפוי בקרם השוקולד שיחליפו אותו סירופ שוקולד ושבבי קוקוס.

ניתן לקשט באבקת קקאו מר או באבקת סוכר למראה שלגי ולבן, במידה ותרצו לקשט בדמויות מסוכר עשו זאת לפני ההגשה כיוון שבקירור הן מאבדות מצבען ומרקמן.

 

למי שרוצה לראות את הפרופיל 

 

 

טרונקטו, רולדת שוקולד לכבוד חג המולד  אבל לא רק  מתאימה בול לט"ו בשבט שלנו!         (16 בינואר 2014 למי שלא עוקב/ת אחרי לוח השנה העברי). חגים שמחים ובשורות טובות! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת