55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

מרק קובה סלק בהשראת גילה @

               

לא נראה לי שיש מישהו שיסרב לצלחת מהמנה הזו..
זו אחת המנות האהובות ביותר על הבן שלי 
ובטוחה שגם על כל המדינה...חח

מרק מפתה ובריא, מלא בדברים טובים !
והקובה העסיסיים,
תענוג !
המרק קובה סלק - בהשראתה של גילה, שכנתי הפרסיה שהיתה נשואה לעירקי,
וכל יום שישי היתה מביאה לי צלחת חמה מהסיר,
ללקק את האצבעות
לימים עברתי דירה,
אין לי שכנה שמביאה קובה ולא שוכחת את הצלחת החמה של גילה,
אז החלטתי שאני מכינה לבד !
אחרי כמה פעמים כבר פיתחתי טכניקה אישית שלי.
צריך לנסות ולא לפחד !
שווה כל מאמץ !
 
                             
 
מרק קובה סלק

מצרכים:

למרק:

1 בצל גדול קצוץ
4 גבעולי סלרי עלים, קצוצים
3-4 סלקים אדומים, מקולפים וחתוכים לקוביות
4 עגבניות טריות, מגוררות על פומפיה
מלח ופלפל שחור לפי טעם
רבע כפית פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה מלח לימון
חצי כפית סוכר חום
2-3 כפות שמן
מים

אופן ההכנה:

בסיר עמוק וחם עם השמן, לטגן קלות עד הזהבה את הבצל הקצוץ,
להוסיף את הסלרי, לטגן יחד כמה דקות, להוסיף הסלק ולערבב יחד הכל לעוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות המוגררות. את התיבול ומים עד כיסוי פני הסיר.
למלאו עד החלק העליון של הסיר.
לערבב ולכסות, להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית כחצי שעה.

לאחר התרככות המרכיבים, הסמכה קלה של המרק וביעבוע יש להוסיף את הקובה.
לערבב הכל, שהקובה לא ידבקו,
עד שהם צפים להמשיך בישול עוד 5 דקות ללא כיסוי. וזהו.

להכנת הקובה:

להשרות 2 כוסות סולת בקערה עם מים עד כיסוי - כשעתיים.
אחרי שעתיים בערך,
לסנן את הסולת במסננת דקה.
(אני משתמשת במסננת מטבח דמוית רשת זה מעולה)

למילוי הקובה:

300 גרם בשר טחון
1 בצל גדול מגורר
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
כף עלי סלרי קצוצים דק (אם אוהבים)
מלח ופלפל שחור לפי טעם.
אפשר להוסיף טיפה כורכום ופפריקה מתוקה (כשליש כפית)
כף שמן

לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

אחרי שסיננו את הסולת מהמים, יש לקחת חתיכה קטנה וליצור כדור בגודל פינג פונג אפילו קצת יותר קטן,
לשטחו על כף היד, להניח מילוי בשר ולסגור אותו היטב בעדינות
.
כך להמשיך עם כל התערובת.

כאמור, כשהסיר מבעבע יש להניח את הקובה, אחת אחת.

                         

אני ממליצה להמתין כ-10 דקות לפני הגשה, כך זה טעים טעים !

אפשר להגיש עם אורז, אך הההעדפה אישית, היא שלכם בלבד !

תודה גילוש 

הנאתכם מובטחת !

רות פוזדירקה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת