00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק גריסים ותפוחי אדמה

מרק גריסים ותפוחי אדמה

 

 

 

 

 

אחד המרקים החורפיים האהובים על בני משפחתי  הוא המרק הזה.

יש בו את הסמיכות המשביעה,  והחום הדרוש לגוף בימים שכאלה,

ומרכיבים שכולם אוהבים.

 

מרק גריסים ותפוחי אדמה

 

 

חומרים:

1 - 1 +1/2 כוסות  (תלוי במידת הסמיכות שאתם מבקשים), גריסי פנינה מושרים  לילה במים , (או לפחות 6 שעות). או בכללל לא, 

4 גזרים, חתוכים לקוביות,

1 בצל גדול , קצוץ דק. 

5 - 6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות,

 3 עגבניות שלוקות וקלופות,

4 שיני שום קלופות וקצוצות

1/2 צרור פטרוזיליה,  מושרה במים,

1/2 צרור שמיר , מושרה במים (מי שלא אוהב יכול לותר,  לדעתי מוסיף מאוד לטעם).

שמן קנולה,

מים בכמות  שתכסה הכל + 6 כוסות  לפחות.  בסוף, אם יש צורך מוסיפים מים רותחים ומבשלים הכל יחד 5 דקות נוספות .

 לתיבול:

אבקת מרק עוף,

פלפל שחור,

מלח,

אופן הכנה: 

 מסמנים על העגבניות איקס למעלה ומתחת, ויוצקים  עליהן מים רותחים, משהים 3-4 דקות.  מסננים וקולפים מיד.  קליפתן מוסרת בקלות.

בסיר עמוק  יוצקים שמן, כדי  הזהבת הבצל. מוסיפים את  קוביות הגזרים, ממשיכים לאדות יחד,  מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה,  מערבבים וממשיכים לאדות יחד. מוסיפים את הגריסים

בינתיים ,  מרסקים את העגבניות  והשום, במעבד מזון,  לכדי רסק  חלק / או מגררים על פומפיה גסה למרקם גס יותר.

מערבבים את הירקות שבסיר,  ומוסיפים מים רותחים, ורסק העגבניות.

מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהגריסים תפוחים ורכים לאכילה.

* כל התהליך של הבישול בסיר לחץ  מתקצר ל- 25 דקות.

בסיר רגיל, אורך יותר זמן, על כן יש לשים לב לכמות הנוזלים, שתספיק, וגם לערבב תוך כדי, כי העמילנים נוטים לשקוע ולהחרך.

 

כאשר הגריסים רכים והמרק מוכן, טועמים ומתקנים תיבול.  אם סמיך  מדי, מוסיפים עוד מעט מים ומרתיחים .

 מוציאים את הפטרוזיליה והשמיר מהמים, קוצצים דק  רק את העלים ללא גבעולים,  ומוסיפים למרק. רתיחה אחת ומכבים.

 

 

 

 

 

 

 

 

טיפים:

העזרים שיש לנו במטבח, מקלים על חיינו, ואני משתמשת בהם בכיף.

מג'ימיקס ידיד הטוב עושה עבודה מצוינת. קצצתי בו את הבצל בלהב מתכת בפולסים קצרים, למרקם הרצוי לי,  כך גם הפטרוזיליה והשמיר.

בדיסקית הצ'יפס, חתכתי את הגזר ותפוחי האדמה.

סיר לחץ איכותי: מקצר את זמן הבישול בהרבה. במיוחד כשמדובר בקטניות הדורשות בישול ממושך.

 

 

 

 

 

 

 

והנה כמה קישורים למרקים  נוספים שהם כמעט ארוחה מלאה

מרק גריסים

 

מרק ירקות שלי                                                                                                                                 

 

מרק שעועית עם בשר ועצם

 

מרק שעועית עם עצם וקוביות קבנוס

 

מרק אפונה

 

מרק ירקות מחיתי

 

מרק חרירה מרוקאי

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת