66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

רוגלאך

רוגלאך

בס"ד

 

רוגלאך נפלאים לפי המתכון של קרין גורן עם שינוים קלים שלי.

אף אחד לא יאמין שהם מעשה בית, יחסית קלים להכנה וטעימים להפליא.

אז,הכינו את  והנה אנחנו מתחילים.

 

המצרכים:
 
לבצק:
½3 כוסות קמח 
1 כף שמרים יבשים 
2/3 כוס מים
2 ביצים
1/3 כוס סוכר 
1 שקית סוכר וניל 
100 גרם מחמאה מומסת, פושרת
1 כפית מלח

למלית:
1 כוס ממרח שוקולד (רוזמרי,נוטלה,השחר) (בערך)
 
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים

 
לסירופ:
½ כוס מים 
1 כוס סוכר 
 
אופן ההכנה:
 
- בקערת המיקסר מערבבים ביחד את הקמח והשמרים.
- מוסיפים לקמח את המים, ביצים, סוכר, סוכר וניל, מחמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.
- מכסים ומניחים לתפיחה שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לעיגול דק.
- מורחים שכבה דקה של מלית וחותכים למשולשים.
- מגלגלים כל משולש ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 
- מברישים בביצה טרופה ואופים 15-20 דקות, עד שהרוגלך שחומים.
בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך עדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מביאים   לרתיחה ומסירים מהאש.
- מיד כשהרוגלאך יוצאים מהתנור מברישים אותם כמה פעמים בסירופ ומגישים.
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת