00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות לילדים ולגדולים : צרכנות, גידול ילדים, מתכונים, אירועים, ביקורת מסעדות ועוד...

נרשמים לבלוג
  • נרשמים לעדכונים ונשארים מעודכנים קוביה בצד..

חוזרת לשורשי במלון עדן

"אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך " שרה להקת טיפקס באחד הסינגלים שלה. אני תמיד נזכרת בשיר הזה, כאשר אני מגיעה למקומות המזכירים לי את השורשים האוקראיניים שלי..

כך קרה גם כאשר הגעתי, במסגרת אירוע בלוגרים, אל מלון עדן בכרם התימנים בתל אביב.

העיצוב המיוחד והנוסטלגי של המלון מעניק תחושה של בית, וגרם לי להרגיש כמו עברתי דרך מנהרת זמן, מהמאה ה-21 אל תחילת המאה ה-20, לתקופה בה ניגנו תקליטים בפטיפון, הדביקו טפטים על הקירות ולוסטרות האירו את החדרים.

ולכבוד הסילבסטר המתקרב -עץ אשוח.

היזמים שמאחורי מלון עדן הם סרגיי (בן 43 ) רופא פסיכיאטר במקצועו, ומיכאל (בן 42), רופא טיפול נמרץ, שהחליטו לעזוב את המקצוע הנחשק ע"י כל אמא ולהפוך חלום למציאות. בשנת 2011 הם שכרו מבנה ישן בכרם התימנים והפכו אותו למלון בוטיק, המציע נופש איכותי באווירה רומנטית ומיוחדת.

מסעדת המלון מציעה כ-16! סוגים של ארוחות בוקר, ותפריט ארוחות ערב מגוון, שחלק ממנו טעמנו במהלך הערב. סרגיי ומיכאל מעורבים אישית בהכנת חלק גדול מהמנות, שאת המתכונים שלהן הם ירשו מהסבתות ..

על תפריט הערב מנצח השף אריה אושרי, אשר בנוסף להיותו בשלן התגלה גם כאומן וכזמר -דמות צבעונית בהחלט!

כל המנות מוגשות בכלי חרסינה מצ'כיה והזכירו לי את הכלים במטבחה של סבתי באוקראינה. הסכו"ם, מיוחד גם הוא, נקנה בשוק הפשפשים.

התחלנו ממרק רוסי/אוקראיני "בורש" אותו נהגתי לאכול רבות באוקראינה. קיימים מספר סוגי בורש (עם בשר עגל, ללא בשר עם שעועית, ובורש קר עם מלפפונים טריים אותו אוכלים בקיץ).

לשולחננו הוגש בורש חם עם שעועית (38 ש"ח), המוגש בתוספת קרם פרש ופלפל גרוס (אותם מומלץ להוסיף למרק).

הבורש הגיע עם לחם הבית (24 ש"ח) ,שנאפה במקום ומטבלים מיוחדים כמו קרם עשבי תיבול, עגבניות מיובשות ופיסטוקים ומטבל גבינת גאודה מעושנת עם קרם מסקרפונה ואגוזים (המזכיר גם הוא את השורשים מאוקראינה:).

המשכנו עם מנות ראשונות:

פטה כבד עם ריבת תאנים תוצרת בית בליווי טוסטונים פריכים (68 ש"ח)

סביצ'ה דג מוסר (58 ש"ח) עם פלחי פרי הדר ועלי פטרוזיליה . פחות אהבתי את המנה היות והיו בה יותר מרכיבי עיצוב מאשר דג.

מנה מעניינת בהחלט: כנאפה מלוח, כן כן מלוח, במילוי כמה סוגים של גבינות עיזים ממחלבת בוטיק ברמת הגולן, מוגש עם עגבניות שרי צלויות בתנור (38 ש"ח). מהמעט שטעמתי מהמנה (היות וחברתי לשולחן התלהבה ממנה כל כך וכמעט סיימה את כולה:), מדובר במנה מיוחדת עם שילוב מעניין של מליחות אשר יכולה להתאים גם כמנה ראשונה וגם כקינוח. מומלצת בחום!

שתי מנות נוספות הזכירו לי מעדנים מאוקראינה:

וורניקי במילוי דקסל פטריות עם שמן כמהין ברוטב חמאה ומרווה, אותם הכין מיכאל, (באוקראינה הכנתי וורניקי עם תפו"א או דובדבנים..).כמה פשוט להכנה ככה טעים!( מחיר המנה 49/68/78 ש"ח תלוי בגודל המנה).

כופתאות ממולאות בגבינת עיזים ברוטב קרם עגבניות (הרגשתי גם תוספת רוטב צ'ילי הנותן טוויסט פיקנטי (68 ש"ח).

מתפריט העיקריות טעמנו שלוש מנות:

שוק אווז קונפי העשוי בשמן של עצמו, על קרם דלורית תפוחים ואגסים- שוקי האווז מושרים 48 שעות במרינדה, הכוללת תערבות של יינות ולאחר מכן עוברים 8 שעות של בישול בתנור (105 ש"ח).

קבב טלה על מקל קינמון על מצע טחינה (89 ש"ח). מדובר בקבב מיוחד (לא קבב שאנחנו רגילים לאכול במסעדות השונות) עם טיבול המקשט את הקבב במגוון טעמים מבלי לפגוע בטריותו של הבשר.

דג מוסר עשוי בפיפיאט (נייר אפיה השומר על עסיסיותו 105 ש"ח). הדג מתבשל בתוך המיצים של עצמו ושומר על טעמו המקורי.

 

קינחנו בפטיפורים מעשה ידיה של הקונדיטורית שירי גבע: מוס שוקולד המצופה בשוקולד מריר, דובדבן אמרנה בציפוי שוקולד לבן, קרם מלבי עם פיסטוק, קרם קרמל עם חמוציות, ומקרונים במילי קרם פיסטוק.

לקראת הסיום הביאה המלצרית היפייפיה מגבוני קסם: מגבונים לחים מיוחדים אשר מקבלים צורה במגע עם מים.

לקראת סיום, זכינו לסיור קצר במלון ובשניים מחדריו. במלון 12 חדרים, המעוצבים בסגנון תחילת המאה ה-20 עם טפטים, טלפון ישן (ועובד:), באחד החדרים גילינו אמבט צרפתי יפייפה עם טוש מיוחד, מראות מיוחדות, ארונות מאותה תקופה, הכל בסגנון וינטאג'.

לסיכום: במסעדה במלון עדן שמים דגש על מרכיבים טריים, ישר מהשוק, ולהכנה בריאותית (הרופאים במטבח:) של המנות. חלק גדול מהמנות מכינים ללא שמן באידוי או במכשיר טרמומיקס. המסעדה איכותית, אך אינה זולה,  ולפיכך מתאימה למי שמחפש מאכלים ייחודיים ומוכן לשלם עבורם.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל juli1974 אלא אם צויין אחרת