00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אכול שקשוקה

 אכול שקשוקה

 

 

 

 

 

 

 

שקשוקה

 

 

אם יש משהו כיפי בערב חורף קר, זה משהו חם לטבול בו לחם טרי,

מעט פיקנטי, טעים, שילוב של ירקות וביצים,  בקיצור,

שקשוקה במחוזותינו.

חומרים:

1-2 פילפלון ירוק חריף

1 - 4  בצלים יבשים  בינוניים

3 פלפלים בצבעים שונים,  ירוק,אדום,צהוב,

5-8 עגבניות ,

ביצים כמספר הסועדים

פלפל שחור ו/או  פפריקה חריפה/ מתוקה מעושנת או רגילה , תלוי במידת החריפות שאוהבים,

 מלח לתיבול

3 כפות רסק עגבניות/ (או לחילופין  1/2 קופסה  שימורי עגבניות חתוכות)

 שמן קנולה לטיגון,

מחבת גדולה  ועמוקה.

 

 

אופן הכנה:

  שוטפים ומנקים את הפלפלים מגרעינים, וחותכים  לרצועות.

שוטפים את הפילפלים החריפים, מורידים גבעות חוצים ומנקים מגרעינים וחלקים לבנים, קוצצים לקוביות קטנות

קולפים שוטפים וחותכים את הבצלים, לקוביות קטנות,

 שוטפים וחותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

מחממים שמן קנולה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל  ומטגנים  עם קוביות הפלפלון החריף, תוך ערבוב מדי פעם עד שמתרכך, ומתחיל להזהיב קלות.

מוסיפים את רצועות הפלפלים, מערבבים ומאדים עם הבצל עד שהם מתרככים מעט, כ- 10 דקות לערך.

מוסיפים את  קוביות העגבניות,  מערבבים וממשיכים לבשל יחד על אש נמוכה ובעבוע קל, כ- 10 דקות  ועד  שנוצר רוטב , מתבלים בפילפל/ ו פפריקה ומלח, מוסיפים את הרסק ו, או 1/2 קופסה עגבניות חתוכות, וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. טועמים  ומתקנים  תיבול במידת הצורך. 

 

 

 

 

תמיד רצוי לשבור את הביצה לתוך צלוחית נפרדת,

לודא שהביצה טריה/ או אינה מקולקלת, ורק אז להוסיף אותה  לרוטב

 

 

 

כאשר הרוטב מוכן וטעים לאכילה,

מוסיפים לו את הביצים

 

 

מכסים במכסה תואם,

מבשלים עד שחלמון הביצה מתבשל,

לדרגה שאתם אוהבים

 

 

 

החלמון יכול  להיות מבושל היטב  (למעלה),

או  יכול להישאר רך ונוזלי (למטה),

לבחירתכם

 

 

בתיאבון

 

 

 

 

*ניתן להכין מראש כמות גדולה יותר של רוטב, שנשמרת מצוין מספר ימים במקרר,

ואז בכל פעם שמתחשק, מורידים קצת מהרוטב,  למחבת קטנה, שמים ביצה וממשיכים כנ"ל.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת