44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

כדיתא וכרמים של השף סהר רפאל חוגגות יום הולדת

כדיתא וכרמים של השף סהר רפאל חוגגות יום הולדת

כרמים שבמושב סגולה חוגגת 11 ולכבוד המאורע עסקיות ערב בכרמים 111 ש"ח!

כדיתא שבמושב תימורים  חוגגת 5- ומצטרפת לחגיגה של האחות הגדולה.

יש יום הולדת ויש סיבה לחגוג -אז סטייה קלה דרומה, איפה שאין פקקים , יש מטעים מסביב , שדות ,עצים, אווירה של כפר וים חניה- סעודות מרשימות ויינות משובחים מהאזור, על הכל מנצח באהבה השף סהר רפאל.

לפני שאקח אתכם למסע קולינרי שכל כולו מנות משובחות צבעוניות ומושקעות כמה מילים ברשותכם על השף 

סהר רפאל . השף של כדיתא וכרמים.

חייכן, צנוע ולא נח דקה , כריזמתי  ומתחבב בקלות על כולם, בל תטעו בו, יש לו סדר יום קדחתני ורזומה מרשים. 

הבחור הצעיר תלמיד בי"ב שהחל את דרכו כשוטף כלים במסעדה בקרית מלאכי-משם עבר למטבח.. בנתיים בבית נהנה מתבשיליה של אימא אליהם חזר אחרי הלימודים בבית הספר.

 אך לא התבשילים של אמא ולא ההיסטוריה המשפחתית והעיסוק באוכל כמקצוע  (סבו היה רס"ר מטבח בצבא ובעל חברת קייטרינג)-גרמו לו להימשך לתחום הקולינרי. אחרי השחרור מהצבא ניסה לעבוד בצוות בידור במלון- משלא היה מקום החליט בנתיים לעבוד במטבח .

אותו מטבח היה מטבח מלון הנסיכה באילת שם התחיל כשוטף ירקות ומהר מאוד למד את רזי העבודה במטבח והחל להוציא מנות לאורחים.

ואז הגיעה הנסיעה לניו יורק -העבודה בדון ג'ובאני במנהטן, חזרה לארץ, העבודה באיטלקיה של אידי, והאהבה לדגים ופירות ים שהתפתחה שם. 

 שנים בכרמים ולאחר מכן כדיתא הכשרה, זכיה בתוכנית הטלויזיה "המטבח" ובמלגה לחו"ל ב"על השולחן".

ואם אתם תוהים מה הוא אוהב לאכול אז זה בטח יהיה חריימה טוב של אמא..

הוא מאמין בעבודה קשה, לנוח הוא ממש לא מסוגל, הוא מזוהה עם הבישול הים תיכוני, שזה שמן זית והרבה, תבלינים, דגים בשרים ופירות ים, ומנות מוקרמות עם גבינות שמנת וחמאה..

אנחנו התחלנו איתו את המסע בכדיתא הכשרה שבתימורים, ממש שניות אחרי צומת קסטינה בצד שמאל לכוון דרום ,רואים אותה מהכביש, היא מרווחת ,מעוצבת ומציעה נוף כפרי ורגוע ,כמו גם מנות מוקפדות  יפות וידידותיות לחיך..

התכבדנו במנות קטנות וצבעוניות  .טוסטונים עם קרם ארטישוק וסביצ'ה אנשובי, שיפודי אנטריקוט על מצע פירה, ארנצ'יני טלה ב 2 רטבים .

ברור לכם שהמנות היו מצויינות והתלווה אליהן יין טוב.

נסיעה קצרה לכוון מושב סגולה (לפני קרית גת) שם שוכנת כרמים שזזה טיפה פנימה, מרווחת מזמינה ומעוצבת במוטיבים של יין , ארגזים, כוורות והרבה פרגון ליינות המקומיים של אזור זה.

 

כן, לשף סהר רפאל יש ספר "המטבח של סהר "בו הוא  משלב את האהבה שלו לצילום ולבישול גם יחד.

 

 

יין  והרבה - יש כאן בשפע והרבה כבוד לתוצרת המקומית.

מתחילים את ארוחת הערב בכרמים- חייבת לציין שהיתה זו חגיגה  מופלאה של טעמים שהוגשו לשולחן הגדול  בשפע, בצבע וטעם ראויים לשבח.

אני אישית מכירה את האזור משנים של עבודה על קו זה ואם יש תובנה אחת שלקחתי איתי , היא שכאן בדרום, (טוב, זה צפון צפון הנגב..) אנשים יודעים לבשל וטוב!.

התחלנו איך לא- לחם בית ומטבלים של שמן זית, חמאה, וקונפי שום שביקשנו שוב ושוב..

פטריות גריל עם יין טימין חמאה ושמנת- להתענג  על מנה זו, מי שאוהב פטריות כמוני , ימצא שזו המנה בשבילו..

סלט שורשים מרשים עם רוטב אלוהי, אגוזי מלך ,רוקט וחמוציות -חגיגה בצלחת.

קרפצ'יו (אוהבת!!) סינטה, פיסטוקים ופרמז'ן רג'יאנו - אוחח !!

סלט רענן של עגבניות ומוצרלה קרועה 

חציל צרוב בגריל עם טחינה ועגבניות צרובות.

שרימפס וקלאמרי על מצע בורגול וחומוס . 

ריזוטו פטריות ושמן כמהין - הטעם לא ביחס ישר למראה..זה פשוט -איך לאמר? ידידותי ביותר לחוש הטעם..

 

טרילוגיה של אנטריקוט פילה בקר וכבד אווז - הרוזמרין הגיע כשהוא דולק על כל "הטרילוגיה"  כל מילה מיותרת.

פילה מוסר עם גבינת פטה על שעועית ירוקה עגבניות שרי, זיתי טאסוס עשבי תיבול ושמן פפריקה.

סלטימבוקה נתחי סינטה ואווז מעושן בחמאה על פירה פטריות.

יצירת מופת של סופגניה חלולה קריספית מתקתקה מדליון כבד אווז מעוטר בפרחי אמנון ותמר.לקישוט מעין סוכריות ג'ל אדום מריר.

תתכוננו רבותיי והכינו את קיבתכם הנפרדת המיועדת לקינוחים שאסור לפספס חלילה..

עוגת גבינה ושוקולד לבן בציפוי גנאש שוקולד -חלומית.

עינוגי שוקולד וקצפת -פאדג' שוקולד ואגוזים ,קרם טופי, מסקרפונה, וניל וקרם שוקולד- שחיתות

קן קדאיף- עם שוקולד לבן  ורוטב פירות יער- השילוב של המתוק חמצמץ-הורס.

 

בא לכם מתכון של מרק ירקות שורש לבנים באדיבות השף סהר רפאל? בבקשה !!!

מרק ירקות שורש לבנים

באדיבות השף סהר רפאל- מסעדת כרמים וכדיתא

מצרכים:

2 כפות חמאה

2 כפות שמן זית

2 בצלים פרוסים

2 תפוחי אדמה

2 שורשי סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

2 קולורבי

3 ענפי תימין מעולעלים

מלח \פלפל

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה :

ציר ירקות –לאחר שקלפנו את כול הירקות ניקח את כול הקליפות ונשטוף היטב, נניח בסיר עם מים ונבשל כחצי שעה, נסנן ונניח בצד.

בסיר מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות,

מוסיפים את שאר הירקות מטגנים כ 3-4 דקות,

מוסיפים את התימין מתבלים במלח ופלפל

מוסיפים כ 5 כוסות מהציר ירקות שהכנו ומגיעים לרתיחה, אם יש קצף אז מסירים אותו בזהירות.

מכסים ומבשלים כ 40 דקות, רמת הסמיכות תלויה בנו אם נרצה מרק דליל נוסיף יותר ציר ירקות ואם נרצה מרק סמיך נבשל עד אידוי חלק מהנוזלים.

טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מיקסר ידני בזהירות ומחזירים לאש.

מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים היטב טועמים ומשפרים טעם אם צריך

ומגישים בליווי גריסיני או בזילוף של מעט שמן זית

בתאבון

כדיתא 

כרמים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,223
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת