00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

חיטה בתוספת בצל מקורמל וצימוקים

חיטה מוצר מדהים שלרוב (בכל אופן המרוקאים) נפגשים בו רק בשבת בחמין

היום עשיתי איזה שידרוג קטן והכנתי את החיטה באמצע השבוע והפרגון היה

שווה את המאמץ  אז קדימה מתחילים .

החומרים עבור 6 אנשים (שאוהבים לאכול)

3 כוסות חיטה 

4 כפות שמן זית 

מלח  פלפל

מקל קינמון

מעט אבקת קינמון

מעט אגוז מוסקט

2 בצלים לבנים

3 כפות סילאן 

כוס צימוקים(זן בהיר)

כף פפריקה מתוקה 

ציר ירקות(מים ,גזר,בצל,כרישה,סלרי ומקל קינמון להביא לרתיחה ולבשל כ 15 דק׳ למיזוג טעמים)

לחילופין מים רותחים.

אופן ההכנה

ישנם גירסאות שונות לגביי החיטה -להשרות במים וכו׳...

אני לא משרה במים אך שוטף היטב (מעמילן) ושם במסננת עד ייבוש מוחלט.

בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את החיטה נתבל במלח פלפל פפריקה  ומעט קינמון

לאחר כ -5 דק׳ לערך נוסיף ציר ירקות/מים רותחים ביחס של 1:2 ועוד חצי כוס בתוספת כף סילאן נביא

לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כשעה (עד ספיגה מוחלטת של הנוזלים).

במקביל במחבת נחמם 2 כפות שמן זית 

ונטגן את הבצל(פרוס דק) נוסיף סילאן ונקרמל  בשלב זה נוסיף מעט פלפל גרוס ואת הצימוקים 

נקפיץ קלות ונניח בצד.

לאחר כשעה לערך שהחיטה ספגה את כל הנוזלים נוסיף לסיר את הבצל המקורמל 

נשלים טעמים ונעביר לצלחת הגשה .

לפני ההגשה נפזר מעט אבק אגוז מוסקט .

ניתן לאכול כמנה עצמאית לצד סלט רענן. או כתוספת לצד תבשיל קדירה 

(בשר מעט שומני)  בתיאבון

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת