22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

מרק גריסים

מרק גריסים
לכבוד יום המרק הבינלאומי (כן, יש כזה דבר-והוא חל היום!), בחרתי לשתף אתכם באחד משלושת המרקים האהובים עליי ביותר. מתכון של אמא, שאני מבקשת שתכין לי בכל פעם שאני מגיעה לארוחת ערב ביום שישי... שווה לחכות לחורף, ולו רק בשבילו!
 
החומרים:
1/2 כוס גריסי פנינה
2-3 כפות שמן
1 בצל קלוף וקצוץ 
2 שיני שום כתושות
1 תפוח-אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 גזר קלוף ומגורר
1 קישוא קלוף ומגורר
כליטר וחצי מים רותחים
כ-1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
תבלינים (לפי הטעם): מלח, פלפל, כורכום (כחצי כפית), כמון (כפית בערך)
 
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הגריסים בסיר עם מים רותחים כחצי שעה. מסננים ומצננים (אפשר גם יום מראש).
2. בסיר גדול, מחממים 2-3 כפות שמן ומאדים מעט את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הקישוא והגריסים ומערבבים יחד.
4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות וקצת יותר (כליטר וחצי), מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים ומביאים לרתיחה.
5. מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות.
 
 
 
בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת