00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

פשטידת ברוקולי וגבינה בולגרית

זה התחיל עם ברוקולי שהתכוונתי להכין לשבת, הסתבר שיש המון אוכל וקצת התעצלתי. אתמול הסתכלתי עליו והוא עלי הירוק עמוק התחיל להצהיב מעט והבנתי שזהגיע זמנו. פתחתי את המקרר והגבינה הבולגרית קרצה לי ולידה מספר עגבניות שרי שנשארו, ניכנסתי למזווה וקופסה קטנה של תירס קל עמדה מיותמת על המדף, פשטידה, ברור לא? וזה מה שאכלנו אתמול בערב.

זה רק נראה ארוך כי בסופו של דבר אפשר להשתמש בכל מיני ירקות - כרובית/לקט ירקות/קישואים/ גזר ( אתם מבינים את הרעיון) תערובת של חלב ( במקום שמנת), ביצים וקמח ותבלינים שאוהבים - וזהו.

כמובן שאפשר לוותר על התירס ולשים במקום גזר =0 נקודות, ולוותר בכלל על הגבינה הצהובה ומתקבלת פשטידה ממש זולה בנקודות. אני רציתי פשטידה עשירה וזה לא נורא 4 נקודות למנה.

 

 

 

 

6 מנות

1 ק"ג ברוקולי טרי או חבילת סנפרוסט

50 גר' גבינה בולגרית 5%- קוביות

3 פרוסות גבינה צהובה 9% - רצועות

4 ביצים

3 כפות קמח

¾ כוס חלב 1%

½ כוס מים

כפית אבקת אפיה

כף אבקת מרק בצל

כף פירורי לחם

מלח, פלפל שחור

חופן עגבניות שרי

250 גר' תירס קל

תרסיס שמן

 

אופן ההכנה

- לבשל את פרחי הברוקולי במי מלח כרבע שעה ולסנן, אם משתמשים בסנפרוסט – לפעול על פי הרשום על השקית.

- לשמן בתרסיס תבנית פיירקס ולפזר כף פירורי לחם

- לסדר את פרחי הברוקולי על תחתית התבנית

לפזר את קוביות הגבינה הבולגרית

- לפזר את התירס מעל

- בקערה לערבב היטב את הקמח, הנוזלים, התבלינים והביצים ולשפוך לתבנית, לנער כדי שיכסה את הכל.

- לפזר מעל את רצועות הגבינה הצהובה ולסדר חצאי עגבניות שרי מעל

- להכניס לתנור מחומם 200 מעלות כארבעים דקות .

נקודות

ברוקלי – 0

50 גר' ג. בולגרית – 1.5 נקודות

3 פרוסות גבינה צהובה 9% - 3

4 ביצים- 8

3 כפות קמח- 6

¾ כוס חלב -1%- 2

כף אבקת מרק בצל - 1

כוס תירס קל - 2

כף פירורי לחם - 1

סה"כ  - 24.5 נקודות

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת