33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת שמרים שוקולד בסיר הפלא

 

סיר הפלא

 

הסיר שניתן לאפות ולבשל איתו על הכיריים בבית! אין לך תנור? התנור שלך התקלקל? 

 

סתם לא מתחשק לך להדליק את התנור? אין בעיה! סיר הפלא לשירותך!

 

אחרי שסיר הפלא הגיע אליי הבייתה פשוט שמחתי!  אני זוכרת איך אמא שלי הייתה מכינה

 

בו עוגת תפוזים ועוגת שייש... אוהבת אותך אמא שלי!

 

אז חיפשתי ברשת מתכון לעוגת שמרים ומצאתי מתכון מעולה של מיקי שמו ב"דרך האוכל".

 

דרך אגב, בסיר הפלא ניתן להכין עוגות בחושות, אורז, ירקות וגם תפו"א מבושלים

 

(היום הכנתי בו גם פשטידת בצל מקמח מלא שאשתף בקרוב...) בקיצור אחלה של סיר! 

 

 

מצרכים לבצק השמרים:

 

½ 2 כוסות קמח (300 גרם)

 

15 גרם שמרים טריים

 

½ כוס סוכר (100 גרם)

 

2 ביצים

 

1 כף שמן קנולה (10 גרם)

 

½ כוס חלב (90 גרם)

 

קורט מלח (2 גרם)

 

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

1 כפית (5 גרם) תמצית וניל / רבע מקל וניל (שחיממתי מעט עם החלב)

 

קליפה מגוררת מתפוז

 

 

מצרכים למלית שוקולד:

 

1 כוס סוכר

 

½ 1 כפות קקאו איכותי (ככל שהקקאו איכותי יותר הוא "מתפרק" טוב יותר באפייה והופך

 

בגמר הפעולה התרמית לתערובת שוקולדית טובה יותר. אני השתמשתי בזה של פרוג'ינה)

 

1 כפית קפה נמס

 

* מעט חמאה מומסת לשימון ומעט קמח לקימוח סיר הפלא

 

 

אופן ההכנה:

 

שימו  אני השתמשתי ברבע מקל וניל (במקום בתמצית וניל) שאותו חיממתי קלות עם כמות

 

החלב במתכון, פתחתי אותו וגירדתי את התוכן בעזרת סכין, את הגרגרים העברתי לחלב

 

וערבבתי - כאשר החלב היה פושר התחלתי בתהליך הלישה.

 

לערבב במערבל מזון במהירות איטית את כל החומרים במשך 5 דקות, מלבד החמאה והמלח.

 

להוסיף את החמאה לאט לאט ולערבל במשך 5-7 דקות נוספות.

 

להוסיף המלח ולערבל במשך דקה. להניח את הבצק לתפיחה ראשונה כחצי שעה, לשחרר

 

את האוויר מהבצק ולהכניס למקרר למשך 5-6 שעות.

 

להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעלה בעובי 1/2 ס"מ. להבריש במעט חמאה מומסת.

 

לערבב היטב בקערה נפרדת את כל חומרי המלית ולפזר על עלה הבצק.

 

לפזר מעל המלית מעט חמאה מומסת.

 

לגלגל לרולדה ולסגור את שני הקצוות של הרולדה אחד בתוך השני - אני חציתי את הרולדה

 

ל-2 חלקים וליפפתי אותם אחד בשני על מנת לקבל צורת "בורג" או "קראנץ'" 

 

למשוח את הסיר בחמאה מומסת ולקמח קלות, להיפטר משאריות הקמח ולהניח את הרולדה

 

בסיר הפלא. בתמונה למטה העוגה מונחת בסיר הפלא לפני האפייה.

 

 

להניח את המצמצם (העיגול שמפריד בין סיר הפלא לכיריים) על להבה בינונית ומעליו

 

את סיר הפלא, לאפות במשך כ-35 דקות.

 

לבדוק שהעוגה נאפתה, במידה ויש צורך להמשיך לאפות אותה עוד כ-5 דקות.

 

להפריד את העוגה מהסיר באמצעות העברת סכין (בעדינות רבה) בדפנות.

 

להפוך את העוגה על צלחת ואז להפוך אותה בשנית לצלחת הגשה, לבצע בזהירות.

 

 

שלוש כוכביות:

 

 ניתן להחליף את מלית השוקולד במלית של סוכר וקינמון, שוקולד "השחר", נוטלה, 

 

ממרח חלבה, ממרח שקדים או כל ממרח אחר שאוהבים.

 

אם רוצים לאפות את העוגה בתנור ניתן לבצע זאת עם תבנית קוגלהוף (או כל תבנית אחרת

 

בקוטר 26 ס"מ) בתנור שחומם מראש ל-175° צלסיוס, לאפות במשך 40 דקות.

 

באחת הפעמים שהכנתי שוב את העוגה, חילקתי את הבצק לשניים ויצרתי מכל חלק עלה,

 

בראשון מהם שמתי מלית שוקולד ובשני מלית ממרח חלבה, ליפפתי את הרולדות אחת

 

בשניה ויצאה עוגת שמרים ריחנית, משולבת ונהדרת  

 

 

 

בתמונות העליונה והתחתונה רואים עוגת שייש תפוזים המפנקת של חנה שהכנתי בסיר הפלא,

 

היא העוגה הראשונה שהכנתי בסיר הפלא עם מקמח מלא (של ברילה) והיא יצאה משובחת!

 

*** אפשר להכפיל את הכמויות שבמתכון ולהכין 4 עוגות בצורת רולדה עם תבנית מעט קצרה יותר מזו של האינגליש קייק ***

 
 
 

לבריאות, בתיאבון ובשורות טובות! 

 

 

* ניתן להוסיף למלית 100 גרם אגוזים קצוצים - תענוג!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת